www.peloponews.gr

YOU ARE HERE:

Ηλεια

Να δοθεί λύση στο ζήτημα που έχει ανακύψει με τους πολύτεκνους και τις πανελλαδικές εξετάσεις

Να προχωρήσει η Κυβέρνηση σε άμεσες αποφάσεις ώστε να λυθεί το πρόβλημα που έχει ανακύψει από την απόφαση της ολομέλειας του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου που έκρινε αντισυνταγματικό τόσο το παλαιό, όσο και το νεότερο νομοθετικό πλαίσιο, που παρέχει τη δυνατότητα στα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών να εισέρχονται στα ΑΕΙ, καθ’ υπέρβαση του αριθμού των εισακτέων, ζητούν με Ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 65 Βουλευτές, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης. Η ερώτηση κατατέθηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ημαθίας Κυριαζίδη Δημήτρη.

Όπως αναφέρουν οι ερωτώντες Βουλευτές, ήδη ο Υπουργός Παιδείας έχει δεσμευτεί πως θα πράξει ό,τι είναι απαραίτητο σε νομοθετικό επίπεδο, προκειμένου να στηριχτεί ή πολύτεκνη και τρίτεκνη οικογένεια και πως,ιδιαίτερα μέσα στην κρίση, πρέπει η πολιτεία να σταθεί δίπλα σε όσα παιδιά κινδυνεύουν να στερηθούν το δικαίωμα στη δημόσια παιδεία

Για το λόγο αυτό, οι 65 Βουλευτές ζητούν να προχωρήσει ο Υπουργός Παιδείας στις δέουσες ενέργειες, καθώς χιλιάδες μαθητές πολύτεκνωνοικογενειών βρίσκονται σε  αβεβαιότητα, εν όψει και της έναρξης των πανελλαδικών εξετάσεων. Συγκεκριμένα ερωτούν: «Τι νομοθετικά μέτρα θα ληφθούν και σε ποια κατεύθυνση για την υλοποίηση της συνταγματικής επιταγής του άρθρου 21, παρ 2 του Συντάγματος (σημ. λήψη κατάλληλων μέτρων φροντίδας υπέρ των πολύτεκνων οικογενειών) και με ποιο χρονοδιάγραμμα;».

Περισσότερα: Να δοθεί λύση στο ζήτημα που έχει ανακύψει με τους πολύτεκνους και τις πανελλαδικές εξετάσεις

 

«Πληρωμές πάνω από 40 εκατομμύρια Ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

 

Ο Οργανισμός Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε), μετά την  ολοκλήρωση των ελέγχων, ανακοινώνει ότι σήμερα 16 Απριλίου προχώρησε στις παρακάτω πληρωμές, προς τους αγρότες και κτηνοτρόφους της χώρας :

·        Για Συμπληρωματική πληρωμή Ενιαίας Ενίσχυσης 2013 διατέθηκαν2.736.737  € σε 1849  δικαιούχους.

·        Για την πληρωμή των Μέτρων Ειδικής Στήριξης του άρθρου 68 του Καν. (ΕΚ) 73/2009, που αφορούν άμεσες ενισχύσεις σε γεωργούς που εφαρμόζουν συστήματα ποιότητας , διατέθηκαν :

1.     Για Ειδική στήριξη Ελαιολάδου 18.057.851,4 € σε 62.789 δικαιούχους

2.     Για Ειδική στήριξη σκληρού σίτου 18.992.956 € σε 37.345 δικαιούχους

3.     Για ενίσχυση καλλιέργειας κριθαριού  332.099,48 € σε 1124 δικαιούχους

4.     Για ενίσχυση καλλιέργειας αγκινάρας 4.145,52 € σε 16  δικαιούχους.

Συνολικά, το ποσόν που πληρώθηκε πανελλαδικά είναι  40.123.789,40  € προς103.123 αγρότες παραγωγούς.

Ο Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. συνεχίζει το έργο του με μοναδικό γνώμονα την αποτελεσματική ενίσχυση των Ελλήνων παραγωγών. Αυτό θα συνεχίζει να κάνει με συνέπεια, αξιοποιώντας όλους τους υπάρχοντες πόρους, προς όφελος όλου του αγροτικού πληθυσμού της χώρας μας.

 

 

 

                                                                                                                                                                                   Εκ του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. 

Περισσότερα: «Πληρωμές πάνω από 40 εκατομμύρια Ευρώ από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

   

Διαμαντής Καρασούλας Επιβάλλεται να στηρίξουμε τα καταστήματα του Πύργου της Ηλείας και των συμπολιτών μας

Αυτές τις ημέρες που όλοι μας θα κάνουμε κάποιες αγορές παραπάνω, επιβάλλεται να στηρίξουμε να καταστήματα της πόλης και της περιοχής μας. Ψωνίστε από τα μαγαζιά της Πύργου και της Ηλείας. Από τα μαγαζιά του γείτονα, του φίλου και του συμπολίτη μας, όχι από τις απρόσωπες πολυεθνικές που εξαπατούν τον κόσμο και αιμορραγούν την εθνική και τοπική οικονομία.
Δώστε το ευρώ σας για να κάνει Πάσχα το παιδί του συμπολίτη μας και όχι του Γερμανού επιχειρηματία.


ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΗΛΕΙΑΚΑ - ΨΩΝΙΖΟΥΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ!

Διαμαντής Καρασούλας
υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Πύργου - ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ Χάρης Μιχαλακόπουλος

Περισσότερα: Διαμαντής Καρασούλας Επιβάλλεται να στηρίξουμε τα καταστήματα του Πύργου της Ηλείας και των συμπολιτών μας

   

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες στη Δίκη για το ολοκαύτωμα της Ηλείας το 2007

Την Τετάρτη του Πάσχα 23 Απριλίου πρόκειται να συνεχιστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών η εξέταση πέντε ακόμη μαρτύρων συγγενών θυμάτων καθώς επίσης και ενός εκ των δύο διασωθέντων από τις φλόγες, στην Αρτέμιδα, για την πολύκροτη υπόθεση των φονικών πυρκαγιών στην Ηλεία το 2007.

Χθες συνεχίστηκε η δίκη με την εξέταση των συγγενών των θυμάτων, οι οποίοι παρίστανται ως πολιτική αγωγή και ζητούν δικαίωση για τον άδικο χαμό των αγαπημένων τους προσώπων.

«Εκείνη την μέρα δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα. Ο κρατικός μηχανισμός δεν λειτούργησε, αλλιώς δεν θα είχε συμβεί το κακό. Δεν θα είχαμε τόσα θύματα…», κατέθεσε με δάκρυα στα μάτια η Θεοδώρα Δρακοπούλου, μητέρα ενός εκ των τριών εποχικών πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους στη στροφή της Αρτέμιδας τα ξημερώματα της 24ης Αυγούστου 2007.

«Ήταν εποχικός δασοπυροσβέστης επτά ολόκληρα χρόνια. Είχε εμπειρία στις δασικές πυρκαγιές, αλλά δεν είχαν ποτέ έναν μόνιμο πυροσβέστη. Αυτό ήταν και το παράπονό του. Εγώ του έλεγα να μην ξαναπάει, αλλά αυτός αγαπούσε πολύ τη δουλειά του…», ανέφερε στο Δικαστήριο, εμφανώς φορτισμένη, η μητέρα του, η οποία εκείνη την μοιραία νύχτα είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον γιο της και την ενημέρωσε πως θα μετέβαινε στο συμβάν στο Παλαιοχώρι, κατ’ εντολήν του προϊσταμένου του Πυροσβεστικού Κλιμακίου. Ήταν η τελευταία φορά που επικοινώνησε με το γιο της…

Στην κατάθεσή της, στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, δήλωσε, απευθυνόμενη στους κατηγορούμενους: «Σέβομαι τους πάντες, δεν έχω απολύτως τίποτα με κανέναν», αλλά άφησε να διαφανεί η πικρία της, καθώς -όπως είπε- οι υπεύθυνοι της Πυροσβεστικής δεν αναζήτησαν τους εποχικούς δασοπυροσβέστες, το μοιραίο πλήρωμα Η42, τα μέλη του οποίου κάηκαν την ώρα του καθήκοντος…

Στο ίδιο σημείο, μέσα στο όχημα της άτυχης Αθανασίας Παρασκευοπούλου, στο οποίο επέβαιναν τα τέσσερα παιδιά της και η πεθερά της, επιβιβάστηκε και μια ηλικιωμένη, με τα δύο ανήλικα εγγονάκια της, που είχαν πάει στο χωριό για διακοπές και έμελλε να βρουν φρικτό θάνατο…

Συγκλονιστικές ήταν και οι καταθέσεις των Παναγιώτη και Ευστάθιου Αλεξανδρόπουλου, οι οποίοι έχασαν τα παιδιά τους και την μητέρα τους, στη μοιραία στροφή της Αρτέμιδας. «Η μητέρα μας πήρε τα πιτσιρίκια και έφυγε με τα πόδια από το χωριό. Έκανε 1,5 χιλιόμετρο και μετά επιβιβάστηκε μαζί με τα εγγονάκια της στο όχημα της συζύγου του Γ. Παρασκευόπουλου. Θα την παρακάλεσε να την πάρει μαζί της, καθώς είχε τρομοκρατηθεί από τη φωτιά. Μπήκαν μέσα για να γλιτώσουν, αλλά δυστυχώς…», ανέφεραν στις καταθέσεις τους τα δύο αδέλφια, περιγράφοντας εικόνες παγώνουν το αίμα. «Πήγα στο σημείο την επόμενη μέρα, στις 3 το πρωί, είδα τη μάνα με το κοριτσάκι αγκαλίτσα, τον πυροσβέστη πιο δίπλα. Σώθηκαν μόνον δύο άτομα…», είπε ο Στάθης Αλεξανδρόπουλος, επιρρίπτοντας ευθύνες για αυτήν την τραγωδία σ’ όλους τους αρμοδίους.

«Ο πρόεδρος της Αρτέμιδας κοιμόταν. Εάν ήταν ενήμερος για την επικινδυνότητα της κατάστασης, θα είχε ενημερώσει τους κατοίκους, θα είχε χτυπήσει την καμπάνα του χωριού, θα είχε μαζέψει τους κατοίκους στην πλατεία και θα είχαν σωθεί», προσέθεσε.

Ευθύνες επέρριψε και στον πυροφύλακα της Μίνθης, λέγοντας ότι «είχε μεγάλη ορατότητα περιμετρικά από το φυλάκιο και θα έπρεπε να δει την φωτιά στο Παλαιοχώρι και να ενημερώσει εγκαίρως. Όφειλε να κάνει κύκλους γύρω από το κτίσμα και να ελέγχει την περιοχή. Εάν το έκανε θα είχε δει τη φωτιά και θα είχαν γλιτώσει οι άνθρωποί μας», ενώ παραδέχθηκε πως το πυροφυλάκιο ήταν ερειπωμένο πριν τις φωτιές, ενώ δεν υπήρξε πρόσβαση στον εξώστη.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η κατάθεση του μάρτυρα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι περιπολικό της Αστυνομίας μετέβη στην Αρτέμιδα, ενημερώνοντας τους κατοίκους για την εκκένωση του χωριού, χωρίς όμως να τους υποδείξουν από ποιόν δρόμο να φύγουν. Έτσι, οι κάτοικοι κατευθυνόμενοι προς τη Ζαχάρω εγκλωβίστηκαν από τις φλόγες, με τραγική κατάληψη…

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων επικεντρώθηκαν στην «αιφνίδια, αυθαίρετη και εγκληματική», όπως είπαν, παρέμβαση της Αστυνομίας, τονίζοντας πως η Νομαρχία Ηλείας δεν είχε δώσει εντολή για εκκένωση του χωριού, διότι αφενός μεν η νομοθεσία δεν το προέβλεπε, αφετέρου δε δεν προβλεπόταν σχετικός σχεδιασμός. Επίσης, οι συνήγοροι υπεράσπισης προσπάθησαν να καταδείξουν μέσα από τις ερωτήσεις τους ότι οι ισχυρισμοί των συγγενών των θυμάτων που παρίστανται ως πολιτική αγωγή δεν ευσταθούν, καθώς -όπως υποστηρίζουν – έγιναν όλα όσα προβλέπονταν από το θεσμικό τους πλαίσιο, προασπιζόμενοι την αθωότητα των εντολέων τους.
Πηγήpatrastimes.gr

Περισσότερα: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες στη Δίκη για το ολοκαύτωμα της Ηλείας το 2007

   

Αιχμηρό σχόλιο για την υποψηφιότητα Χήνου από τον Θρασύβουλο Μαυρομάτη

Δεν άντεξε ο πρώην Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Αχαϊας και γνωστό στέλεχος της γαλάζιας παράταξης στην Πάτρα και έκανε το παρακάτω αιχμηρό σχόλιο για την υποψηφιότητα Χήνου ως Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας από τον Ανδρέα Κατσανιώτη.Έγραψε στον τοίχο του στο Facebook.

Περισσότερα: Αιχμηρό σχόλιο για την υποψηφιότητα Χήνου από τον Θρασύβουλο Μαυρομάτη

   

Με τον Βύρωνα Πολύδωρα ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος για την Ευρωβουλή

ΕΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ανακοινώνεται ότι οριστικοποιήθηκε σήμερα η κάθοδος του μεγάλου και δημοφιλούς στην Ελλάδα και στον Ελληνισμό του εξωτερικού, λαϊκού τραγουδιστή Μάκη Χριστοδουλόπουλου, ως υποψηφίου στο Ευρωψηφοδέλτιοτης «ΕΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ».-

Περισσότερα: Με τον Βύρωνα Πολύδωρα ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος για την Ευρωβουλή

   

Σας είχαμε πει για εκπλήξεις Χήνο ανακοίνωσε ο Κατσανιώτης

Ανδρέας Κατσανιώτης: Η Αρχαία Ολυμπία είναι το παγκόσμιο πλεονέκτημα της Δυτικής ΕλλάδαςΑνδρέας Κατσανιώτης:Η Αρχαία Ολυμπία είναι το παγκόσμιο πλεονέκτημα της Δυτικής Ελλάδας
«Το παγκόσμιο πλεονέκτημα της Δυτικής Ελλάδας είναι η Αρχαία Ολυμπία και στην Αρχαία Ολυμπία θα στηριχτούμε για να επαναφέρουμε την Ηλεία, αλλά και το σύνολο της Δυτικής Ελλάδας στο πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο προσκήνιο» τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέας Κατσανιώτης από την Αρχαία Ολυμπία, όπου παραχώρησε το μεσημέρι της Μ. Τρίτης συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Κατσανιώτης υπογράμμισε πως η Αρχαία Ολυμπία θα αποτελέσει το επίκεντρο της προβολής και εξωστρέφειας της δικής του περιφερειακής Αρχής και θα μετατραπεί σε σημείο αναφοράς πολιτισμού και αθλητισμού της χώρας.
Ανδρέας Κατσανιώτης:Θα οριστεί βοηθός Αντιπεριφερειάρχη με έδρα την Αρχαία Ολυμπία
Μάλιστα, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να οριστεί βοηθός Περιφερειάρχη με έδρα την Αρχαία Ολυμπία, αρμόδιος για τη διαχείριση του brand name της Αρχαίας Ολυμπίας και την προβολή της περιοχής και των ιδεωδών του Ολυμπισμού. Όπωςανέφερε ο κ. Κατσανιώτης, μετά από επικοινωνία του με τον Πρόεδρο της ΕΟΕ, κ. Σπύρο Καπράλο, συμφωνήθηκε η συμμετοχή του βοηθού Περιφερειάρχη στην επιτροπή λαμπαδηδρομίας και η λειτουργία του ως συνδέσμου μεταξύ Περιφέρειας και Ε.Ο.Ε.
«Ο Ολυμπισμός είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ταυτότητας μας», τόνισε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Κατσανιώτης, κάνοντας λόγο για έναν σχεδόν ολοκληρωτικά ανεκμετάλλευτο «θησαυρό».Ο κ. Κατσανιώτης άσκησε δε έντονη κριτική στον απερχόμενο Περιφερειάρχη, Απόστολο Κατσιφάρα, για την αδιαφορία που επέδειξε σε σχέση με το θέμα μεταφοράς της αφής της φλόγας στην Αθήνα, ενώ κατέδειξε και την προκλητική καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί στο θέμα της χρηματοδότησης των έργων στις πυρόπληκτες περιοχές της Ηλείας, από το ταμείο Μολυβιάτη.
Ανδρέας Κατσανιώτης:Ο Κατσιφάρας ασκεί βλαχοπολιτική στυλ Γκόρτσου
Ερωτώμενος, επίσης, σχετικά με τις πρωτοβουλίες για την «χαρτογράφηση» της φτώχειας που ανακοίνωσε ο απερχόμενος Περιφερειάρχης, ο κ. Κατσανιώτης υπογράμμισε μεταξύ άλλων: «Τέσσερα χρόνια τώρα, ο απερχόμενος Περιφερειάρχης κ. Κατσιφάρας, δεν είδε, και δεν άκουσε τίποτα για τη φτώχεια; Την ανακάλυψε ένα μήνα πριν από τις περιφερειακές εκλογές και αποφάσισε να την… χαρτογραφήσει!!! Προφανώς ζητάει ακόμη μία θητεία, για να τελειώσει τους χάρτες. Ως τότε, ζήσε φτωχέ μου για να μπεις στον χάρτη! Η βλαχοπολιτική στυλ Γκόρτσου, σε όλο της το μεγαλείο».
Ανδρέας Κατσανιώτης:Ο Χατζηλάμπρου αντιμετωπίζει την Περιφέρεια σαν κομματικό λάφυρο
Ερωτώμενος ακόμη σχετικά με την υποψηφιότητα του κ. Χατζηλάμπρου και το αμιγώς πολιτικό της περιεχόμενο, σημείωσε: «O υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας ενώπιον του αρχηγού του, κ. Τσίπρα, μας ζήτησε να ψηφίσουμε στις περιφερειακές εκλογές για να πέσει η κυβέρνηση. Ούτε κουβέντα για την ανάπτυξη, για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, για την προοπτική του τόπου μας.Είναι ξεκάθαρο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει την Περιφέρεια ως κομματικό λάφυρο και μόνο. Και είναι, επίσης ξεκάθαρη η επιλογή των πολιτών: Ή ΣΥΡΙΖΑ ή ανάπτυξη και νέες θέσεις εργασίας».
Ο Γιώργος Χήνος υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης ΗλείαςΕξάλλου, τον οδοντίατρο και Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ηλείας, Γιώργο Χήνο, ανακοίνωσεως υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέας Κατσανιώτης.
Ο κ. Κατσανιώτης αναφερόμενος στην επιλογή του κ. Χήνου έκανε λόγο για ένα διακεκριμένο επιστήμονα που προέρχεται από την ελεύθερη αγορά και έναν άνθρωπομε πλούσια πολιτική δράση από τα νεανικά του χρόνια, ιδιαίτερα γνωστό στην κοινωνία της Ηλείας. Ο κ. Χήνος όπως ανέφερε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης, έχει υπάρξει αιρετός, έχει ασχοληθεί ενεργά με την αυτοδιοίκηση και έχει τιμηθεί με τηεμπιστοσύνη των συμπολιτών του.

Περισσότερα: Σας είχαμε πει για εκπλήξεις Χήνο ανακοίνωσε ο Κατσανιώτης

   
Syggrou

Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ Όλα τα ονόματα

Τα 42 πρόσωπα που συνθέτουν το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ ανακοίνωσε ο Αντώνης Σαμαράς.Λίγη ώρα νωρίτερα, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter o Κυριάκος Βελόπουλος γνωστοποίησε την απόφασή του να μην είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές με τη Νέα Δημοκρατία. Η λίστα:
Αμυράς Γιώργος, δημοσιογράφοςΑνέστης Γεώργιος, αγρότης, γγ της ΠΑΣΕΓΕΣΒασιλειάδης Αναστάσιος, αρχιτέκτονας μηχανικόςΒόζενμπεργκ Ελίζα, δικηγόρος, πρώην βουλευτήςΓιαννόπαππα Κατριβάνου Χριστίνα, μηχανολόγος-μηχανικόςΔαβέτας Δημοσθένης, ποιητής, συγγραφέας, ζωγράφοςΔημητρίου Λευτέρης, γεωπόνοςΔημοσχάκης Αναστάσιος, πρώην αρχηγός ΕΛ.ΑΣ.Ζαγοράκης Θοδωρής, πρώην ποδοσφαιριστήςΖαφειρόπουλος Γρηγόρης, πρώην δήμαρχος ΧαλανδρίουΚαλαντζάκου Ιωάννα, δικηγόροςΚαραγεωργίου Δημήτρης, γγ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού ΣυλλόγουΚαρακωστάνογλου Βενιαμίν, διεθνολόγος, καθηγητής του ΑΠΘΚαραλευτέρης Παντελής, εργοδηγός ηλεκτρολόγοςΚαράνταη Ιλιάς, καθηγητής τουρκικής και αγγλικήςΚεφαλογιάννης Μανώλης, πρώην υπουργόςΚορκίδης Βασίλης, πρόεδρος ΕΣΕΕΚράτσα Ρόδη, ευρωβουλευτήςΚιμπαρίδης Γιώργος, έμποροςΚυρανάκης Κώστας, πρόεδρος Νεολαίας ΕΛΚΚύρτσος Γιώργος, δημοσιογράφος και εκδότηςΚότσιρας Γιώργος, δικηγόροςΛιούτας Θανάσης, αγρότηςΜαυρομμάτης Μανώλης, δημοσιογράφο, ευρωβουλευτήςΜομφεράτος Γιώργος, χρηματοοικονομικός σύμβουλος, γιος του δολοφονηθέντος εκδότη Νίκου ΜομφεράτουΜουζάλα Έλενα, πιανίσταΜουσουρούλης Κωστής, βουλευτής και πρώην υπουργός ΝαυτιλίαςΞαρχάκος Σταύρος, συνθέτηςΠαναγιωτοπούλου Πηνελόπη, εκπαιδευτικόςΠέππας Νίκος, ολυμπιονίκης στους Παραολυμπιακούς, επιχειρηματίαςΠικρού-Μωραϊτάκη Ρίτα, σύμβουλος επενδύσεωνΡάγιου Νατάσα, δημοσιογράφος, πρώην βουλευτήςΡάπτη Ζωή, δικηγόρος ΣτΕΣπυράκη Μαρία, δημοσιογράφοςΣτεργίου Νίκος, αγρότηςΣτεφανάδης Χριστόδουλος, καθηγητής καρδιολογίαςΤάσσιος Γρηγόρης, ξενοδόχοςΤζαβέλα Νίκη, ευρωβουλευτήςΤομαή-Κωνσταντοπούλου Φωτεινή, ιστορικόςΧαλιλοπούλου Χριστίνα, νομικόςΧατζηνάσιου Μαρία, μέλος του ΔΣ του Φεστιβάλ ΑθηνώνΧολέβας Κώστας, αρχισυντάκτης του περιοδικού Εκκλησία

Περισσότερα: Το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ Όλα τα ονόματα

   

«Τη αγία και μεγάλη Τρίτη της των δέκα παρθένων παραβολής της εκ τουιερού Ευαγγελίου μνείαν ποιούμεθα

Αυτό είναι το συναξάρι της δεύτερης ημέρας της Μεγάλης Εβδομάδος. Ο Νυμφίος της Εκκλησίας και της ψυχής μας, «ο ωραίος κάλλει παρά πάντας βροτούς», οδεύει προς το εκούσιο Πάθος Του, καλώντας κοντά Του όλους εμάς τους πιστούς Του, για να μας κάνει κοινωνούς των σωτηριών παθημάτων Του και του θριάμβου της Αναστάσεώς Του.
Οι θείοι Πατέρες, όρισαν την αγία αυτή ημέρα, να θυμηθούμε μια από τις πιο παραστατικές και διδακτικές παραβολές του Κυρίου μας: την
παραβολή των Δέκα Παρθένων. Κι’ είχαν το σκοπό τους Η ενθύμηση της παραβολής των δέκα παρθένων είναι μια άριστη πνευματική άσκηση, για να μην διαφεύγει από τη σκέψη μας η επερχόμενη μεγάλη, επιφανής και συνάμα φοβερή ημέρα της Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου μας.


Τον Νυμφίον αδελφοί αγαπήσωμεν τας λαμπάδας εαυτών ευτρεπίσωμεν
Την παραβολή των δέκα Παρθένων διασώζει ο ευαγγελιστής Ματθαίος στο 25ο κεφάλαιο του Ευαγγελίου του. Με την ευκαιρία μιας καταπληκτικής εσχατολογικής ομιλίας Του, ο Κύριος είπε και την εξής παραβολή λίγες ημέρες πριν το εκούσιον Πάθος του: Η Βασιλεία των ουρανών είπε, μοιάζει με δέκα παρθένες οι οποίες αφού πήραν μαζί τους τα λυχνάρια τους, πήγαν να…
υποδεχθούν τον νυμφίο. Πέντε από αυτές ήταν σώφρονες και φρόντισαν να έχουν μαζί τους απόθεμα λαδιού για τα λυχνάρια τους, ενώ οι άλλες πέντε ήταν ανόητες και δεν φρόντισαν να έχουν μαζί τους το αναγκαίο απόθεμα λαδιού. Επειδή δε, αργούσε ο νυμφίος και η νύχτα προχωρούσε, έπεσαν να κοιμηθούν. Τα μεσάνυχτα ακούστηκε μια γοερή κραυγή η οποία ανήγγειλε τον ερχομό του νυμφίου. Οι παρθένες σηκώθηκαν για να προαπαντήσουν τον νυμφίο. Οι μεν σώφρονες παρθένες που είχαν απόθεμα λαδιού, άναψαν τα λυχνάρια τους, οι δε μωρές ζητούσαν απεγνωσμένα από τις σώφρονες να τους δώσουν λίγο λάδι. Εκείνες τους απάντησαν, πως μόλις αρκεί για τα δικά τους τα λυχνάρια και καλά θα κάνουν να πάνε να αγοράσουν. Οι ανόητες παρθένες έτρεξαν να αγοράσουν λάδι, αλλά εν τω μεταξύ ο νυμφίος έφθασε και μπήκε στο χώρο του γάμου με τις πέντε φρόνιμες και έκλεισε την πόρτα. Οι ανόητες παρθένες έφθασαν μετά και άρχισαν να φωνάζουν Κύριε, Κύριε άνοιξέ μας. Αυτός τους απάντησε αλήθεια σας λέγω πως δεν σας γνωρίζω και έμειναν τελικά έξω του νυμφώνος. Κλείνει την παραστατική αυτή παραβολή του ο Κύριος με την εξής σωτήρια προτροπή: «Γρηγορείτε ουν, ότι ουκ οίδατε την ημέραν, ουδε την ώραν εν η ο Υιός του ανθρώπου έρχεται»
Οι παρθένες είναι οι ψυχές μας και η προμήθεια λαδιού για το λυχνάρι, είναι ο επίγειος συνεχής αγώνας για να κάνουμε το θέλημα του Θεού, να κάνουμε έργα ευποιίας, να παραμερίζουμε από την ύπαρξή μας συνεχώς, όλα εκείνα τα στοιχεία που είναι παρείσακτα στη φύση μας και αντιστρατεύονται την πνευματική μας πρόοδο και τελείωση. Το λυχνάρι είναι η παρρησία μας μπροστά στο Θεό. Οι φρόνιμες παρθένες συμβολίζουν τις αγαθής προαίρεσης ψυχές, οι οποίες ζουν αδιάκοπα την λαχτάρα της ένωσής τους με το Νυμφίο της Εκκλησίας, τον σωτήρα Χριστό. Γι’ αυτό αγωνίζονται αέναα να αποκτούν αρετές και πνευματική προκοπή και να περιθωριοποιούν όλα εκείνα τα στοιχεία, τα οποία αντιστρατεύονται την ένωσή τους με το Θεό. Οι μωρές παρθένες συμβολίζουν τις ράθυμες, αδιάφορες και εν πολλοίς εχθρικά προς το Χριστό διατελούσες ψυχές. Είναι εκείνες οι ψυχές οι οποίες απορροφημένες από την υλιστική ευδαιμονία, αδιαφορούν για την πνευματική πρόοδο και την εν Χριστώ σωτηρία.
Η παραβολή αυτή έχει ως σκοπό να θυμίσει στους πιστούς πως η Δευτέρα και ένδοξη Παρουσία του Κυρίου θα γίνει ξαφνικά, θα έρθει «ως κλέπτης εν νυκτί». Γι’ αυτό θα πρέπει οι πιστοί να είναι πάντοτε, ανά πάσα στιγμή έτοιμοι, για την υποδοχή Του, διαφορετικά θα μείνουμε έξω από τη βασιλεία του Θεού και θα χαθούμε. Έτσι οι θείοι Πατέρες έκριναν σκόπιμο να αφιερώσουν μια ημέρα της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος στην ανάμνηση της εσχατολογικής αυτής παραβολής των δέκα παρθένων. Το κατανυκτικό κλίμα αυτών των αγίων ημερών είναι η καλλίτερη στιγμή για να υπενθυμίσει η αγία μας Εκκλησία στους πιστούς το φοβερό και απρόοπτο της Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου. Ο Ίδιος ο Κύριος κατά τη δραματική νύκτα της συλλήψεως Του στον κήπο της Γεθσημανής τόνιζε στους μαθητές του «Γρηγορείτε και προσεύχεσθε ίνα μη εισέλθητε εις πειρασμόν» Για το λόγο αυτό οφείλουμε όλοι μας να έχουμε τις λαμπάδες της ψυχής μας πάντοτε αναμμένες όπως ακριβώς οι 5 φρόνιμες παρθένες του σημερινού Ευαγγελικού αναγνώσματος . Να έχουμε την αναμμένη λαμπάδα της ορθοδόξου πίστεως, την αναμμένη λαμπάδα της εγκρατείας, της χαράς και της θυσίας, διότι όπως ακριβώς το αναμμένο κερί λιώνει και προσφέρεται, έτσι και εμείς, λαμπάδες μπροστά στον Εσταυρωμένο , να εκδαπανώμεθα, να λιώνουμε πάνω στο καθήκον, να γινώμεθα ιερά ολοκαυτώματα για τον συνάνθρωπό μας.
Δυστυχώς αγαπητοί, όλες αυτές τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας ανάβουμε κεριά και λαμπάδες στα μανουάλια μπροστά στις Ιερές εικόνες, μπροστά στον Εσταυρωμένο, στην περιφορά του Επιταφίου, λαμπάδες το βράδυ της Αναστάσεως. Φωτόλουστος κάθε ορθόδοξος Ναός αυτές τις ημέρες. Ποτέ άλλοτε δεν ανάβονται τόσα κεριά και τόσες λαμπάδες όπως τα βράδια της Μεγάλης εβδομάδας. Άραγε ξέρουμε το αληθινό νόημα του ανάμματος της λαμπάδας; Πολλοί αγαπούν και είναι πρόθυμοι να ανάβουν κεριά και λαμπάδες. Νομίζουν με το ανάβουν πολλά κεριά και λαμπάδες εκφράζουν την ευλάβειά τους, εκπληρώνουν το χρέος τους προς το Θεό. Νομίζουν πως το να κάτσουν 10 λεπτά μετά το Χριστός Ανέστη το βράδυ της Αναστάσεως με την λαμπάδα τους αναμμένη και μετά να πάνε στο σπίτι τους αδιαφορώντας για την Αναστάσιμη Λειτουργία, νομίζουν πως ζήσανε Πάσχα. Πως έβγαλαν την υποχρέωσή τους απέναντι στο Νυμφίο της Εκκλησίας μας. Και δυστυχώς και άλλοι πολλοί που αγνοούν το βαθύτερο νόημα της λατρείας μας νομίζουν, με το ανάψουν πολλά κεριά λατρεύουν σωστά τον Θεό. Αγαπητοί. Όσα κεριά και όσες λαμπάδες αν ανάψουμε, αν δεν ξέρουμε το βαθύτερο νόημα της πράξεως αυτής , και προ παντός αν δεν ανάψουμε και κάτι άλλες λαμπάδες , τίποτε δεν ωφελούμεθα. Το άναμμα του κεριού στην Εκκλησία είναι τύπος. Μα ο τύπος αυτός δεν ωφελεί σε τίποτα εάν δεν ξέρουμε την ουσία γιατί ανάβουμε τις λαμπάδες.
Την απάντηση αυτή, την δείχνει η σημερινή αλλά και η χθεσινοβραδινή ακολουθία. Χτες ομιλήσαμε για τον Ιωσήφ τον Πάγκαλο που ήταν τύπος του Κυρίου αλλά και την ξυρανθείσα συκή που συμβολίζει τους ανθρώπους που για χρόνια πολλά μένουν άκαρπα δέντρα. Η δεύτερη ακολουθία του Νυμφίου, η σημερινή, μας υπενθυμίζει τα διδάγματα από την παραβολή των 10 Παρθένων που προ ολίγου χαριτι Θεού, αναλύσαμε και είναι οι λαμπάδες της ψυχής μας που οφείλουμε να τις έχουμε πάντοτε αναμμένες και όχι παραμελημένες και παραπεταμένες.
Διότι όπως πολύ ωραία αναφέρει και ο γέροντας Παίσιος, μηχανή που δεν λαδώνεται σκουριάζει και χαλάει. Αυτοκίνητο χωρίς καύσιμα καταδικάζεται σε ακινησία. Και η ψυχή του ανθρώπου χωρίς πνευματικά καύσιμα καταδικάζεται σε απραξία και πνευματικό μαρασμό. Και τα καύσιμα αυτά της ψυχής χαρίζονται απλόχερα μέσα στην Εκκλησία. Τα βρίσκει κανείς στη μελέτη της Αγίας Γραφής, στην αδιάλειπτο προσευχή, στην ακρόαση του θείου λόγου, στην μετοχή της λατρείας, στην εξομολόγηση και στην Θεία Κοινωνία.
Μέσα στην κατανυκτική ατμόσφαιρα της Μεγάλης Εβδομάδος η μνεία της Δευτέρας Παρουσίας και η ανάγκη της συνεχούς ετοιμασίας για την τρομερή εκείνη ημέρα, είναι επιτακτική. Οι φρόνιμες παρθένες φρόντισαν να είναι έτοιμες για την υποδοχή του Νυμφίου, σε αντίθεση με τις μωρές και νωθρές, οι οποίες είχαν διασπάσει την προσοχή τους σε άλλες δευτερευούσης σημασίας έννοιες και δεν φρόντισαν να έχουν τα απαραίτητα εφόδια για την υποδοχή του Νυμφίου και να εξασφαλίσουν την είσοδό τους στη λαμπρή γαμήλια ευφροσύνη.
Ως συνοδοιπόροι του Θείου Πάθους θα πρέπει να έχουμε συνεχώς στραμμένη τη σκέψη μας πως θα ενώσουμε την ψυχή μας με το Νυμφίο Χριστό. Τα φτηνά και εφήμερα πράγματα πρέπει να τα θέτουμε σε δεύτερη μοίρα, αν θέλουμε κι’ εμείς να βρεθούμε στην ομάδα των φρονίμων παρθένων κατά τη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου. Ο δρόμος του Θείου Πάθους δείχνει και σε μας το δικό μας δρόμο, ο οποίος είναι ατραπός μαρτυρίου, ο οποίος όμως οδηγεί στη εν Χριστώ λύτρωση και στην αιώνια ζωή. Είναι ανάγκη αγαπητοί να ενστερνιστούμε τα υψηλά μηνύματα της παραβολής των δέκα Παρθένων και να μιμηθούμε τις φρόνιμες Παρθένες, αν θέλουμε να τύχουμε της μακάριας επιλογής μας με το Νυμφίο της ψυχής μας Χριστό. Επίσης πρέπει να ενσταλάξουμε στην ψυχή μας διάθεση κατάνυξης και συντριβής, προκειμένου να συνειδητοποιήσουμε τη δεινή μας κατάσταση. Ο ερχόμενος προς το σωτήριο Πάθος Κύριό μας Ιησούς Χριστός περιμένει από όλους μας να πάρουμε τη μεγάλη απόφαση να αλλάξουμε τη ζωή μας, προκειμένου να έχουμε την ελπίδα ότι ο Νυμφίος της ψυχής μας θα μας πει κατά την κρίσιμη ώρα του τέλους μας “Είσελθε δούλε εις την χαράν του Κυρίου σου”.


Olympia.gr

Περισσότερα: «Τη αγία και μεγάλη Τρίτη της των δέκα παρθένων παραβολής της εκ τουιερού Ευαγγελίου μνείαν ποιούμεθα

   

Τον Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας θα ανακοινώσει ο Ανδρέας ΚατσανιώτηςΤον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας που θα είναι υποψήφιος με το συνδυασμό του «Μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας», θα ανακοινώσει ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέας Κατσανιώτης, κατά τη διάρκεια ανοιχτής συνέντευξης Τύπου που θα παραχωρήσει σήμερα στις 14.00, στο δημαρχείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

 

Ο κ. Κατσανιώτης θα αναφερθεί ακόμη στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει για την προβολή της Αρχαίας Ολυμπίας.

Περισσότερα: Τον Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας θα ανακοινώσει ο Ανδρέας Κατσανιώτης

   

Μια εξαιρετική επιλογή έκανε ο Κατσανιώτης στην Αιτωλοακαρνανία-Αναμένεται έκπληξη στην Ηλεία


Τον  Νεκτάριο Φαρμάκη ανακοίνωσε ως Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας ο Αντρέας Κατσανιώτης
Τον δικηγόρο Νεκτάριο Φαρμάκη ανακοίνωσε ως Υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας με το συνδυασμό του «Μαζί να φτιάξουμε τον τόπο μας», ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Ανδρέας Κατσανιώτης, κατά τη διάρκεια ανοιχτής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της M. Δευτέρας στο Αγρίνιο.

Ο κ. Κατσανιώτης αναφέρθηκε στο πλούσιο βιογραφικό και την πολύπλευρη προσωπικότητα του κ. Φαρμάκη, υπογραμμίζοντας τις διακρίσεις του στον επαγγελματικό στίβο αλλά και την έντονη δραστηριότητα που έχει αναπτύξει στην τοπική αυτοδιοίκηση. Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης περιέγραψε τον κ. Φαρμάκη ως ένα νέο επιστήμονα, με έντονες ανησυχίες για τον τόπο του, με φρέσκιες ιδέες και με πολλή όρεξη για δουλειά, στοιχεία που θα φέρουν την ανανέωση που τόσο χρειάζεται η διοίκηση της Περιφέρειας. Από την πλευρά του ο κ. Φαρμάκης ευχαρίστησε τον κ. Κατσανιώτη για την εμπιστοσύνη που του έδειξε επιλέγοντάς τον για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας και δεσμεύτηκε να δουλέψει σκληρά για να δει τον τόπο του να προοδεύει.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους για την επιλογή του κ. Φαρμάκη για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας ο κ. Κατσανιώτης δήλωσε: «Ήρθε η ώρα να εμπιστευτούμε νέα πρόσωπα που προέρχονται από την πραγματική ζωή και την πραγματική οικονομία, πρόσωπα που ζουν ανάμεσά μας και γνωρίζουν τα προβλήματα των συμπολιτών μας από πρώτο χέρι. Η επιλογή ενός νέου ανθρώπου για τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας, σηματοδοτεί την ανανέωση στην διοίκηση της Περιφέρειάς μας που είναι αναγκαία για να ξεφύγουμε από το παλιό και το φθαρμένο. Είμαι σίγουρος ότι οι Αιτωλοακαρνάνες θα έχουν έναν Αντιπεριφερειάρχη που θα εργαστεί μεθοδικά για την ανάπτυξη της περιοχής και θα βρίσκεται πάντα δίπλα στους συμπολίτες μας».
Νεκτάριος Αθ. Φαρμάκης Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας
*************************Ο Νεκτάριος Φαρμάκης γεννήθηκε το 1980, από Αγρινιώτες γονείς, τον Αθανάσιο Χ. Φαρμάκη και την Αρετή Φαρμάκη το γένος Παπαχρήστου. Τελείωσε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στο Αγρίνιο. Μιλάει δύο ξένες γλώσσες (Αγγλικά και Γερμανικά). Είναι κάτοχος πτυχίου  Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στην Πολεμική Αεροπορία. Έχει ολοκληρώσει τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με κατεύθυνση το Αστικό Δικονομικό Δίκαιο.  Είναι διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, από το 2013. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αγρινίου, δικηγόρος παρ’ Εφέταις και ασκεί μάχιμη Δικηγορία από το 2006.Ζει στο Αγρίνιο και είναι παντρεμένος με την Εύη Χρ. Παππά, που κατάγεται από τα Ιωάννινα, δικηγόρο του Δ.Σ Αγρινίου και έχει μία κόρη, την Αρετή, πέντε ετών.Από τα σχολικά του ακόμα χρόνια υπήρξε κοινωνικά και πολιτικά δραστήριος. Την τελευταία δεκαετία έχει δραστηριοποιηθεί ενεργά στο χώρο της πολιτικής, αρχίζοντας από τα πανεπιστημιακά του χρόνια , όπου εκλεγόταν σταθερά μέλος του Δ.Σ του Συλλόγου Φοιτητών Νομικής «Κώστας Βάρναλης», ενώ διετέλεσε Γραμματέας της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Κομοτηνής και μέλος του Κ.Σ της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ. Στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010, σε ηλικία 30 ετών, εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη «ΖΟΥΜΕ ΔΥΤΙΚΑ» στην Αιτωλοακαρνανία. Κατά τη διάρκεια της θητείας του συμμετείχε σε διάφορες επιτροπές του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενώ υπήρξε σε πολλές περιπτώσεις εισηγητής σε θέματα που συζητήθηκαν στο εν λόγω όργανο της  Περιφέρειας.Με σταθερή προσήλωση στη βελτίωση της ζωής των Αιτωλοακαρνάνων συμπατριωτών του, παρενέβη συνεχόμενα με τοποθετήσεις και προτάσεις του στο Περιφερειακό Συμβούλιο, προβάλλοντας: α) την ανάγκη της άμβλυνσης των ενδοπεριφερειακών ανισοτήτων, β) την ιεράρχηση των στρατηγικών της Περιφέρειας με βάση την εκμετάλλευση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε Περιφερειακής ενότητας και γ) την ανάληψη πρωτοβουλιών που θα δώσουν υπεραξία σε κάθε τι παραγόμενο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αξιοποιώντας το ανθρώπινο δυναμικό της, την τεχνογνωσία της και τους φυσικούς της πόρους.Με αυτή ακριβώς τη λογική, ενώπιον του Ευρωπαίου Επιτρόπου J.Hahn , στα πλαίσια επίσκεψης του τελευταίου στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας υπερασπίστηκε τις θέσεις του με σκοπό να αναδείξει την ανάγκη να ληφθούν υπόψη οι ενδοπεριφερειακές ανισότητες και οι ελλείψεις σε επίπεδο υποδομών κατά την διαβούλευση και τον τελικό σχεδιασμό στο δρόμο για την 5ηπρογραμματική περίοδο, τονίζοντας με ένταση ότι «δεν μπορεί να μιλά κανείς για ευφυή εξειδίκευση και για καινοτομία χωρίς να υπάρχουν υποδομές σε επίπεδο οδικών αξόνων και εν γένει προσβασιμότητας, που αποτελούν προϋπόθεση ούτως ώστε  όλα τα παραπάνω να δώσουν την προσδοκώμενη υπεραξία».Πιστεύει ακράδαντα ότι η Αιτωλοακαρνανία είναι ευλογημένος τόπος, γεμάτος αντιθέσεις,  με απεριόριστες δυνατότητες τόσο σε επίπεδο φυσικών πόρων όσο και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού.  ΕπικοινωνίαΔ/ση : Δ.Μακρή 11, Αγρίνιο, ΤΚ 30100Τηλ : +30 26410 58974Κιν: +30 6972 026017e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

         gr.linkedin.com/pub/nektarios-farmakis/2/690/65a/                    https://twitter.com/farmakis_nekhttp://gr.linkedin.com/pub/nektarios-farmakis/2/690/65a/                     Περισσότερα: Μια εξαιρετική επιλογή έκανε ο Κατσανιώτης στην Αιτωλοακαρνανία-Αναμένεται έκπληξη στην Ηλεία

   

Sportnews


article thumbnail

Η χθεσινή ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο (1-2) ήταν η τρίτη φετινή για τους «πράσινους» στο  [ ... ]article thumbnail

Κοντά στην ισοφάριση ενός μεγάλου ρεκόρ βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος σήμερα αντιμετωπίζει τον Άρη στο «Κ [ ... ]article thumbnail

Στην κυριαρχία του Πλατανιά στο δεύτερο ημίχρονο απέδωσε την άνετη νίκη επί της SKODA Ξάνθη ο Νίκος Αναστόπουλο [ ... ]


Οικονομια


article thumbnail

Επί τάπητος στο υπουργείο Οικονομικών τέθηκαν όλα τα ανοιχτά ζητήματα που εμποδίζουν την εκταμίευση της δόσ [ ... ]article thumbnail

Επί τάπητος κατά τη συνάντηση στο ΥΠΟΙΚ αναμένεται να τεθούν τα προαπαιτούμενα για τη δόση του 1 δισεκατομμυ [ ... ]article thumbnail

Κατά τη δίωρη συνάντηση στο ΥΠΑΝ, κυβέρνηση και τρόικα δεν μπόρεσαν να γεφυρώσουν τις διαφορές που τις χωρίζ [ ... ]


chat