www.peloponews.gr

YOU ARE HERE:

Ηλεια

Μεταξύ υποταγής και λαϊκισμού


του Διαμαντή Καρασούλα
Οι εξαγγελίες του Αλέξη Τσίπρα από την ΔΕΘ ξεκίνησαν τον προεκλογικό πόλεμο μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει η Χώρα και για το ποιος μπορεί να την βγάλει από την κρίση. Δυστυχώς, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν απέφυγε τον πειρασμό του εύκολου δρόμου. Ακολουθώντας την παραδοσιακή μεταπολιτευτική τακτική της εκάστοτε αξιωματικής αντιπολίτευσης πήγε στην ΔΕΘ για να μοιράσει υποσχέσεις, να εξαγγείλει αυξήσεις, να πετάξει ανύπαρκτα δισεκατομμύρια. Με την διαφορά ότι τώρα δεν βρισκόμαστε στην δεκαετία του '80 ή του '90. Είμαστε μια χώρα που ουσιαστικά έχει χρεοκοπήσει και πλέον δεν υπάρχουν δανεικά για παροχές και εξαγγελίες του παρελθόντος. Το "λεφτά υπάρχουν" το πλήρωσε ακριβά ο ελληνικός λαός και η Χώρα, και το πληρώνουν ακόμα.Ασφαλώς ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ γνωρίζει ότι απευθύνεται σε έναν λαό που τα τελευταία πέντε χρόνια έχει δει το εισόδημά του να μειώνεται κάθετα, το βιωτικό επίπεδο για ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας να έχει χειροτερεύσει σημαντικά και οι φορολογικές απαιτήσεις του κράτους να γίνονται ολοένα και πιο βάρβαρες. Είναι αυτονόητο λοιπόν, ότι ένα σημαντικό κομμάτι του λαού που έχει πληγεί περισσότερο από την κρίση και αισθάνεται ότι δεν έχει τίποτα πλέον να χάσει, βρίσκει καταφύγιο στις υποσχέσεις και την ανέξοδη παροχολογία του κ.Τσίπρα. Ο πνιγμένος πιάνεται απ' τα μαλλιά του. 


Στον αντίποδα της Αριστερής ανευθυνότητας έχουμε μια κυβέρνηση που φυγομαχεί σε κάθε περίπτωση ακολουθώντας μονότονα την αδιέξοδη αλλά και καταστροφική φορομπηχτική πολιτική που σκοτώνει την παραγωγή, διώχνει τις επενδύσεις και οδηγεί την μεσαία τάξη σε αφανισμό. Κι όλα αυτά γιατί αρνείται να τα βάλει με το πελατειακό κράτος και τα επιχειρηματικά συμφέροντα αλλά και τα συμφέροντα πολιτικής επιβίωσης πολλών εκ των κυβερνώντων. Η κυβέρνηση θυσιάζει την μεσαία τάξη και τον ιδιωτικό τομέα που πληρώνει όλους τους άλλους, προκειμένου να διατηρηθεί άθικτο το μεγάλο και αδηφάγο κομματικό κράτος. Aκολουθεί μια πολιτική αυτοκτονίας και για την κυβέρνηση αλλά ειδικά για το κόμμα της ΝΔ που στηρίζεται παραδοσιακά από τη μεσαία τάξη και την ιδιωτική οικονομία.

Η τραγωδία της Χώρας και των Ελλήνων πολιτών είναι ότι βρίσκονται εγκλωβισμένοι ανάμεσα στην πολιτική της τυφλής υποταγής και την πολιτική του ανεύθυνου λαϊκισμού. Οι μεν κυβερνώντες αδυνατούν να πείσουν τους Έλληνες ότι οι θυσίες τους πιάνουν τόπο, παρά τα πυροτεχνήματα περί "πλεονάσματος" και "success story", η δε αντιπολίτευση χωρίς καμία σοβαρή αντιπρόταση προσπαθεί απλά να ανέλθει στη εξουσία τάζοντας στους πάντες τα πάντα με βασικό δόγμα το "πάμε και βλέπουμε". Υπάρχει τρίτη επιλογή; Υπάρχει η μέση οδός μιας γενναίας μεταρρυθμιστικής πολιτικής που θα βάλει ξανά μπροστά τη μηχανή της οικονομίας και θα αυξήσει το ΑΕΠ με πραγματική Ανάπτυξη και όχι με... ΕΝΦΙΑ; Κανένας Έλληνας δεν νιώθει σιγουριά, κανένας δεν ξέρει που να πιστέψει. Το σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να ούτε λεπτό να λοξοκοιτάξουμε στο παρελθόν που μας έφερε σήμερα εδώ.

Περισσότερα: Μεταξύ υποταγής και λαϊκισμού

 
Ο Πύργος του Άιφελ κατακτά τον κόσμο!

Ο Πύργος του Άιφελ κατακτά τον κόσμο αλλά και των Φιλιατρών


Πιστεύετε ότι ο μοναδικός Πύργος του Άιφελ στον κόσμο βρίσκεται στο Παρίσι; Στις μέρες δεν θα χρειαστεί να ταξιδέψετε ως την διάσημη πόλη του Φωτός για να θαυμάσετε από κοντά ένα από τα πιο διάσημα αξιοθέατα του κόσμου!Με τόσα πολλά αντίγραφα του περίφημου πύργου να έχουν κατακλύσει όλο τον κόσμο, θα μπορούσατε κάλλιστα να βρείτε έναν δίπλα στο σπίτι σας.Ο αυθεντικός Πύργος του Άιφελ έχει ύψος 324 μέτρα και πήρε το όνομα του από το όνομα του μηχανικού, που τον σχεδίασε, του Gustave Eiffel.Τα αντίγραφαΠαρίσι, Τέξας, σε κλίμακα 1:16Κατασκευασμένο το 1993, αυτό το αντίγραφο βρίσκεται σε μια συνεχή μάχη με ένα άλλο αντίγραφο στο Τενεσί, που ολοκληρώθηκε επίσης το 1993. Η μάχη σχετικά με το ποιος από τους δυο είναι πιο ψηλός, έλαβε τέλος με την τοποθέτηση ενός καπέλου, με τον πύργο να διαθέτει πλέον περίπου 20 μέτρα ύψος.Parizh, Ρωσία, σε κλίμακα 1:6Αυτό το αντίγραφο φτιάχτηκε το 2005 και αποτελεί αξιοθέατο της περιοχής.Slobodzeya, Ρουμανία, σε κλίμακα 1:6Η τραγική ιστορία πίσω από αυτόν τον πύργο είναι ότι ο δημιουργός του κατάφερε να συγκεντρώσει αρκετά χρήματα, ώστε να χτίσει ένα θεματικό πάρκο σε αυτή την απομακρυσμένη, μικρή πόλη της Ρουμανίας και μέσα σε αυτό να τοποθετήσει και τον δικό του Πύργο του Άιφελ, ωστόσο ο ίδιος είναι σήμερα στη φυλακή.Hangzhou, Κίνα, σε κλίμακα 1:3Η Κίνα έχτισε αυτή την τεράστια πόλη με αντίγραφα διάσημων οροσήμων, όπως ο Λευκός Πύργος, σήμερα όμως το σημείο είναι μια εγκαταλελειμμένη πόλη – φάντασμα. Ο Πύργος του Άιφελ στο Hangzhou κατασκευάστηκε το 2007 και αυτή τη στιγμή γύρω του εξακολουθούν να υπάρχουν χωράφια.Λας Βέγκας, Νεβάδα, σε κλίμακα 1: 2Αυτό είναι το μεγαλύτερο αντίγραφο του πύργου του Άιφελ και είναι ιδιαίτερα δημοφιλές στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Paris Las Vegas Casino. Αυτό το αντίγραφο έχει ακόμα και τον δικό του λογαριασμό στο Twitter.Φιλιατρά, Ελλάδα, σε κλίμακα 1:18Αυτό το αντίγραφο βρίσκεται στην είσοδο του χωριού των Φιλιατρών και ο καλλιτέχνης που το έφτιαξε, κατασκεύασε επίσης ένα παραμυθένιο κάστρο έξω από την πόλη, την ίδια χρονική περίοδο.Durango, Μεξικό, σε κλίμακα 1: 6Αυτό το αντίγραφο δωρήθηκε από τη γαλλική κοινότητα στο Durango. Παρότι οι βανδαλισμός στον πύργο είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και το κάτω μέρος του έχει μεγάλες καταστροφές, παρόλα αυτά ο πύργος φωταγωγείται κάθε βράδυ.
http://www.news.gr

Περισσότερα: Ο Πύργος του Άιφελ κατακτά τον κόσμο αλλά και των Φιλιατρών

   
roma01

Πύργος Πετροπόλεμος και προσαγωγές στο κέντρο της πόλης ΦΩΤΟ ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν στο κέντρο του Πύργου, με πρωταγωνιστές ΡΟΜΑ το πρωί της Δευτέρας. Λίγο μετά τις εννέα, πολυάριθμες ομάδες ΡΟΜΑ συγκρούστηκαν μεταξύ τους στην οδό Πατρών, στο ύψος των σιδηροδρομικών γραμμών, πετώντας πέτρες και χτυπώντας ο ένας τον άλλο.Άμεσα κινητοποιήθηκαν όλες οι αστυνομικές δυνάμεις στην περιοχή, όπου κατάφεραν... να απομονώσουν τους ΡΟΜΑ στην οδό Κοκκίνου, στις σιδηροδρομικές γραμμές. Στη συνέχεια έκαναν προσαγωγές στην Α.Δ. Ηλείας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες αιτία για την σύγκρουση ήταν μια μεταβίβαση οχήματος μεταξύ ομάδων ΡΟΜΑ.
ilialive.gr

Περισσότερα: Πύργος Πετροπόλεμος και προσαγωγές στο κέντρο της πόλης ΦΩΤΟ ΣΚΗΝΕΣ ΑΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΛΟΥΣ

   

Πρωταρχικό αίτημα της Ηλείας η ίδρυση Αυτόνομου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στον Πύργο

Του Αθανάσιου Κατσίμπελη*
Έως το 1964 τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα τα οποία προσέφεραν σπουδές ανωτάτου επιπέδου, στη χώρα μας, βρίσκονταν στην Αθήνα, τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη. Ο υψηλός ρυθμός ανάπτυξης της χώρας μας την περίοδο μεταξύ 1948 – 1970 (7% μέση αύξηση κατ’ έτος του Α.Ε.Π), το κλίμα ευφορίας που επικρατούσε την εποχή εκείνη σχετικά με την εκβιομηχάνιση της χώρας και την προοπτική της αύξησης της απασχόλησης και ιδιαίτερα της αύξησης της απασχόλησης εξειδικευμένων στελεχών, στα πλαίσια μίας ραγδαία αναπτυσσόμενης οικονομίας (Παπαθεοδοσίου, 1996) και η κοινωνική καταξίωση που προσέφερε η μόρφωση είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων Τμημάτων στα ήδη υπάρχοντα Πανεπιστήμια αλλά και την απαρχή δημιουργίας νέων αυτοτελών Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων.
Την εποχή της «ισχυρής Ελλάδας» του «τεχνοκράτη» κ. Σημίτη ιδρύθηκαν, στη χώρα μας, περιφερειακά τμήματα Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (ΑΕΙ και ΑΤΕΙ) σε πλήθος περιοχών, εκτός φυσικά του φτωχού νομού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας ο οποίος παρά το γεγονός ότι διαθέτει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης (πρωτογενή παραγωγή, γεωργία-κτηνοτροφία, φυσικούς πόρους, ιστορία και πολιτισμό) παραμένει ουραγός της παρακμασμένης Ελλάδας. Ένας νομός που περικλείεται από τρία Πανεπιστήμια - Πατρών, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας- και ωστόσο σε αυτόν δεν έχει την έδρα της καμία Πανεπιστημιακή Σχολή, κανένα Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα!!Αυτό συνέβη, γιατί όταν τα τρένα της ανάπτυξης περνούσαν κανένα δεν έκανε στάση ούτε τέρμα εδώ. Μείναμε για χρόνια μακριά από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων, καθώς ο κομματισμός και η μιζέρια κατέστρεψαν κάθε προοπτική του τόπου. Ο κάλλιστος αυτός τόπος μας, είχε την ατυχή έμπνευση να εμπιστευτεί τις τύχες του τα τελευταία χρόνια σε ένα ανίκανο, άτολμο και μοιραίο για τον τόπο μας πολιτικό προσωπικό που δεν μπόρεσε ή χειρότερα δεν ενδιαφέρθηκε να αξιοποιήσει την πεδιάδα, το νερό, τα λιμάνια, το φυσικό περιβάλλον και κυρίως τον πολιτισμό αυτού του γεμάτου χάρες τόπου!Ήρθε κι εκείνο το «σχέδιο Αθηνά» του κ.Αρβανιτόπουλου και δεν άφησε τίποτα όρθιο για εμάς τους Ηλείους. Παρακαλάμε, μάταια σήμερα για τη στελέχωση με το απαιτούμενο διοικητικό προσωπικό του Παραρτήματος του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας του Πύργου και της Αμαλιάδας. Η Πάτρα είναι η πόλη των Πανεπιστημίων και η Ηλεία και η πρωτεύουσά της ο Πύργος οι φτωχοί συγγενείς που απλά συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες της Περιφέρειας κάθε τέσσερα χρόνια κι έχουν και κάποιους εκλεγμένους για να υπάρχουν χωρίς να προσφέρουν ουσιαστικά στον τόπο τους. Χωρίς όραμα και χωρίς προοπτική, οι δυνάμεις της Αφωνίας δεν κάνουν τίποτα για την προώθηση του αιτήματος της ίδρυσης ενός αυτόνομου ιδρύματος στην πρωτεύουσα της Ηλείας. Για την ιστορία να αναφέρουμε πως η Πάτρα σήμερα φιλοξενεί τρία παγκοσμίως γνωστά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης:
1. Το Πανεπιστήμιο Πατρών
2. Το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Δυτικής Ελλάδας και
3. Το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο
με συνολικό πληθυσμό που υπερβαίνει τους 50.000 φοιτητές. Ο Πύργος αντίθετα η πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας φιλοξενεί δύο σχολές του ΑΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας οι οποίες είναι αμφίβολο αν μπορούν να λειτουργήσουν και άγνωστο το μέλλον τους, που περνά σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας μέσα από την αξιολόγηση των δομών τους!!Η πρωτεύουσα της Ηλείας, ο Πύργος έχει ανάγκη σήμερα περισσότερο από ποτέ την ίδρυση ενός αυτόνομου ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος που θα συμβάλλει στην οικονομική, κοινωνική αλλά και πολιτιστική ανάπτυξή της που βρίσκεται στο ναδίρ. Καθοριστική θα είναι για τον τόπο η επίδραση του Ιδρύματος αυτού στην παρακαταθήκη ανθρώπινου δυναμικού και την οικονομική ανάπτυξη μέσω της αξιοποίησης της γεωργικής παραγωγής της περιοχής μας αλλά και του τουρισμού, την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών, την επίλυσης οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων που ενυπάρχουν. Τα άυλα οφέλη περικλείουν τα ατομικά και κοινωνικά οφέλη της εκπαίδευσης, όπως η βελτίωση της ποιότητας της ζωής της κοινωνίας, η ανάπτυξη των τεχνών, η βελτίωση της κουλτούρας και της μόρφωσης, η μείωση της εγκληματικότητας. Τα μακροπρόθεσμα καθώς και τα άυλα οφέλη, είναι πολύ δύσκολο να μετρηθούν καθώς οι περισσότερες έρευνες εστιάζονται στη μέτρηση των βραχυπρόθεσμων και υλικών ωφελειών από την ύπαρξη ενός Εκπαιδευτικού Ιδρύματος σε μία περιοχή (Jafri, 2000)Τα υλικά οφέλη εστιάζονται όχι μόνο στα χρήματα τα οποία εισρέουν στην τοπική κοινωνία εξαιτίας της ύπαρξης του Ιδρύματος αλλά και οι συνέπειες οι οποίες απορρέουν από αυτά στην τοπική οικονομία. Η άμεση εισροή χρημάτων στην τοπική οικονομία συνεπεία της Εκπαιδευτικής κοινότητας πέραν των προφανών ωφελειών, όπως αύξηση του εισοδήματος των ιδιοκτητών ακινήτων, των επιχειρηματιών οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε τομείς του άμεσου ενδιαφέροντος των φοιτητών, έχει και άλλα πολλαπλασιαστικά οφέλη, όπως η ανάπτυξη των επενδύσεων, η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και η ανοικοδόμηση για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών.Αεροδρόμια λοιπόν μας λένε πως δεν μπορούμε να έχουμε στην Ηλεία…γιατί μας αποκλείουν από την Παιδεία;*Δάσκαλος-M.Ed, Νομικός

Περισσότερα: Πρωταρχικό αίτημα της Ηλείας η ίδρυση Αυτόνομου Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος στον Πύργο

   
13

Τίμησαν τους Ατρόμητους των ουρανών

Αναμνήσεις και θύμισες ,εικόνες γεμάτες χαρά και ένα δάκρυ να κρυφόκυλάει στα σκασμένα από τα χρόνια μάγουλα των «Ιπταμένων Χειριστών των Φαντασμάτων» στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια των Μαχητικών που θυμίζουν την εποχή που η ΠΑ έκοβε κώλους!

Παρουσία του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας (Α/ΤΑ), Αντιπτέραρχου (Ι) Χρήστου Βαΐτση, (φώτο) πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τη συμπλήρωση 40 χρόνων Ενεργής Υπηρεσίας των Αεροσκαφών F-4E (PHANTOM) στην ΠΑ, στην 117 Πτέρυγα Μάχης (117ΠΜ), στην Αεροπορική Βάση Ανδραβίδας.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Πεσόντων Αεροπόρων της Μονάδας, ανάγνωση Ημερήσιας Διαταγής από τον Διοικητή της 117ΠΜ, Σμήναρχο (Ι) Δημήτριο Τζουμερκιώτη, στατική έκθεση αεροσκαφών και ιστορικών αντικειμένων, προβολή video στον χώρο της 339 Μοίρας, πτήση επίδειξης σμήνους αεροσκαφών της 338, 339 και 348 Μοίρας!
Με συμμετοχή σε πτήση δύο (2) Απόστρατων Ιπταμένων των Αντιπτεράρχων Γαλανόπουλου και Σπυρούλια (φώτο) η Πολεμική Αεροπορία και η Μοίρα των Φαντασμάτων τίμησε όλους τους Ιπταμένους που πέρασαν και άφησαν την σφραγίδα τους στο cockpit του F-4 Phantom. …αλήθεια πως να αισθάνθηκαν όταν ξανάπιασαν στα χέρια τους το πηδάλιο;
Στην τελετή παρέστησαν o Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορικής Εκπαίδευσης (ΔΑΕ), Υποπτέραρχος (Ι) Αθανάσιος Τσαλίκης, ο Επιτελάρχης της ΔΑΕ, Υποπτέραρχος (Ι) Νικόλαος Μήλας, ο Διοικητής του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής, Σμήναρχος (Ι) Θεόδωρος Λίγκρης, επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΑ και ΑΤΑ, διατελέσαντες Διοικητές της 117 και 110ΠΜ, το εν ενεργεία και εν αποστρατεία προσωπικό της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο έχει υπηρετήσει στα αεροσκάφη F/RF-4E, βουλευτές και εκπρόσωποι των τοπικών θρησκευτικών Αρχών.
olympia.gr

Περισσότερα: Τίμησαν τους Ατρόμητους των ουρανών

   

Bάφτηκε με ΑΙΜΑ το ελληνικό ποδόσφαιρο ξανά

Οργισμένος ο πρόεδρος του Εθνικού μιλώντας στον ΣΚΑΪ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ : "Σαράντα άτομα επιτέθηκαν, ναρκομανείς ξεκίνησαν τα επεισόδια" - Τι λέει για τον διαιτητή του αγώνα
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ
Τι είπε στον πρόεδρο του Εθνικού ο διαιτητής όταν μπήκε μέσα για να διαμαρτυρηθείΜε βαριά εγκεφαλική αιμορραγία ο 47χρονος φίλαθλος του ΕθνικούΠοιοι και πώς ξεκίνησαν τα επεισόδιαΤο γήπεδο αργότερα πανηγύριζε το γκολ του Ηροδότου (!)
Σάλο και βαθιά θλίψη έχουν προκαλέσει οι αιματηρές συμπλοκές στο πλαίσιο του αγώνα του Ηροδότου κόντρα στον Εθνικό. Ο πρόεδρος του Εθνικού μίλησε στον Κώστα Μπογδάνο αφήνοντας αιχμές κατά του διαιτητή του αγώνα που συνέχισε το παιχνίδι : "Ένας άνθρωπος κείτονταν σε κώμα στην κερκίδα κι ο διαιτητής μου είπε είναι δική μου δουλειά βγες έξω από το γήπεδο" είπε χαρακτηριστικά.Στη συνέχεια κατήγγειλε ότι τα άτομα που ξεκίνησαν τα επεισόδια ήταν πιθανόν ναρκομανείς "καθώς ένα μέρος των οπαδών που πάνε στα γήπεδα είναι του περιθωρίου" και για τα επεισόδια σημείωσε : 'Σπάσαν πόρτα κι έφυγαν από τη μια κερκίδα για να πάνε στην απέναντι κερκίδα. Σαράντα άτομα φανατικοί οπαδοί επιτέθηκαν όχι πέντε"Ο Βαγγέλης Αγγελόπουλος στάθηκε και στο γεγονός ότι αργότερα το γήπεδο πανηγύριζε ένα γκολ και υπογράμμισε το θέμα ως κοινωνικό.
scottishbettinghttp://taxalia.blogspot.gr/2014/09/b.html

Περισσότερα: Bάφτηκε με ΑΙΜΑ το ελληνικό ποδόσφαιρο ξανά

   

Στε Προσφυγή Δικηγόρου κατά του ΕΝΦΙΑ

Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατέθεσε Αθηναίος Δικηγόρος ζητώντας την αναστολή και ακύρωση, ως αντισυνταγματικού και παράνομου, του εκκαθαριστικού σημειώματος του ΕΝΦΙΑ που του στάλθηκε, ενώ προσβάλλει και το εκκαθαριστικό σημείωμα φόρου εισοδήματος του περασμένου έτους, τονίζοντας ότι από την υπερφορολόγηση οδηγείται «στην οικονομική εξαθλίωση και στην καταστροφή».
Ειδικότερα, στην προσφυγή του, ο Δικηγόρος αναλύει τα εισοδήματά του και τις φορολογικές υποχρεώσεις του και υπογραμμίζει ότι το συνολικό εισόδημά του για το περασμένο έτος ανήλθε στα 19.577,69 ευρώ. Από το ποσό αυτό ωστόσο πρέπει να καταβάλει, σύμφωνα με το εκκαθαριστικό σημείωμα, φόρο 7.998 ευρώ και για τον ΕΝΦΙΑ το ποσό των 8.442,68 ευρώ.Επομένως, θα πρέπει να καταβάλει 16.440,73 ευρώ για τους σχετικούς φόρους και μετά την πληρωμή τους, θα πρέπει να ζήσει για έναν χρόνο με 3.136,96 ευρώ. Δηλαδή, όπως αναφέρει, πρέπει να επιβιώσει με 8,59 ευρώ την ημέρα.Επίσης, τονίζει ότι η υπερβολική φορολόγηση παραβιάζει την συνταγματική αρχή της ισότητας και εξ αυτού του λόγου θεωρεί ότι τα εκκαθαριστικά σημειώματα του φόρου εισοδήματος του 2013 και ΕΝΦΙΑ του 2014 είναι άκυρα ως αντισυνταγματικά.Τέλος, υπογραμμίζεται πως δεν μπορεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες διαβίωσης του και είναι αδύνατο να πληρώσει λογαριασμούς ΔΕΚΟ, να συντηρήσει το αυτοκίνητό του ή/και να καλύψει τα έξοδα κίνησης με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
lawnet.gr

Περισσότερα: Στε Προσφυγή Δικηγόρου κατά του ΕΝΦΙΑ

   
Τεράστιες οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στην Ηλεία

Τεράστιες οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στην Ηλεία

Τεράστιες οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στην Ηλεία
Σταγόνα στον ωκεανό οι πρώτες προσλήψεις αναπληρωτώνΜόλις το 16% των λειτουργικών κενών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο νομό Ηλείας καλύφθηκε με την Α φάση πρόσληψης αναπληρωτών, σύμφωνα με τους βουλευτές...της ΔΗΜΑΡ κ. Τσούκαλη και κα Ρεπούση, που υπογραμμίζουν ότι οι προσλήψεις αποτελούν σταγόνα στον ωκεανό.Οι δυο βουλευτές ζητούν να μάθουν το χρόνο κάλυψης των κενών, ενώ στο κείμενό τους επισημαίνουν ότι το μεγαλύτερο μέρος των 30.00 πιστώσεων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων θα πρέπει να δοθούν στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, αφού οι προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ αφορούν μόνο την πρωτοβάθμια και την ειδική αγωγή. Οι βουλευτές τονίζουν ότι οι 500 προσλήψεις είναι ελάχιστες, αφού τα λειτουργικά κενά στη δευτεροβάθμια φθάνουν τα 3.000.Οι κα Ρεπούση και κ. Τσούκαλης παραθέτουν και αριθμητικά δεδομένα των προσλήψεων στο νομό Ηλείας. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση προσελήφθησαν 89 αναπληρωτές δάσκαλοι (οι 10 εξ αυτών για τα ολοήμερα) και επίσης 38 νηπιαγωγοί (οι 13 εξ αυτών για τα ολοήμερα). Σύμφωνα με στοιχεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηλείας, το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στους δασκάλους, καθώς τα κενά που έχει ανακοινώσει η διεύθυνση είναι 162 δάσκαλοι σε όλο το νομό και οι πρώτες προσλήψεις αναπληρωτών είναι μόλις 89.Ακόμη χειρότερη, αναφέρουν οι δυο βουλευτές, είναι η κατάσταση στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση όπου και καλύφθηκε μόνο το 16% των λειτουργικών κενών. Τα περισσότερα από τα 102 κενά που είχαν ανακοινωθεί αφορούσαν βασικές ειδικότητες όπως Φιλολόγους, Μαθηματικούς και Φυσικούς-Χημικούς-Βιολόγους.Αναλυτικά τα κενά ήταν τα εξής: ΠΕ01-Θεολόγοι 2, ΠΕ02-Φιλόλογοι 28, ΠΕ03-Μαθηματικοί 17, ΠΕ04 Φυσικοί-Χημικοί-Βιολόγοι 21, ΠΕ06-Αγγλικών 4, ΠΕ07 Γερμανικών 2, ΠΕ08 Εικαστικών 6, ΠΕ09 Οικονομολόγοι 11, ΠΕ13 Νομικοί 2, ΠΕ16 Μουσικοί 1 (αφορά μόνο τα Γενικά σχολεία και όχι το Μουσικό Λύκειο Βαρθολομιού) και ΠΕ19 Πληροφορικής 8. Από τις 15 προσλήψεις αναπληρωτών στις βασικές ειδικότητες μόνο οι 5 είναι Φιλόλογοι και οι 4 Μαθηματικοί. Κατά συνέπεια, τα σχολεία θα ανοίξουν για μία ακόμη φορά με πολύ μεγάλες ελλείψεις.Κατόπιν όλων των ανωτέρω, οι δυο βουλευτές ζητούν να μάθουν από τον υπουργό Παιδείας για το πότε προτίθεται να προχωρήσει στην κάλυψη των κενών στο νομό Ηλείας, δεδομένου ότι έχουν ανοίξει τα σχολεία, καθώς και αν έχουν εξασφαλιστεί οι απαραίτητες πιστώσεις.
http://www.newsbeast.gr

Περισσότερα: Τεράστιες οι ελλείψεις εκπαιδευτικών στην Ηλεία

   

Μεγάλη δημοσκόπηση τρέχει το ποτάμι για θέματα εκλογών και πολιτικού συστήματος

Στη δημοσκόπηση που διεξάγει γνωστή εταιρεία δημοσκοπήσεων θέτοντας ερωτήματα για την πολιτική τοποθέτηση "του ποταμού" και τις επιλογές των μεταρρυθμίσεων του πολιτικού συστήματος
καθώς και για τις επερχόμενες πολιτικές εξελίξεις με την εκλογή του νέου Προέδρου της. Ελληνικής Δημοκρατίας.

Περισσότερα: Μεγάλη δημοσκόπηση τρέχει το ποτάμι για θέματα εκλογών και πολιτικού συστήματος

   

Η ΟΝΝΕΔ προτείνει τουλάχιστον το PSA με δακτυλική εξέταση να γίνεταιδωρεάν

Σωστή πρόταση αλλά κρίμα να διαβάζουμε μια τέτοια ανακοίνωση από μια ιστορική νεολαία σαν την ΟΝΝΕΔ. Ο ελληνικός λαός θα περίμενε από την ΟΝΝΕΔ μια μεγαλύτερη παρέμβαση στην πολιτική εξαθλίωσης της υγείας και της Παιδείας του. 
Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014
Εξορθολογισμός της διαγνωστικής δαπάνης
Ο εξορθολογισμός της δαπάνης των διαγνωστικών εξετάσεων αποτελεί μια από τις προτεραιότητες του Υπουργείου Υγείας το τελευταίο χρονικό διάστημα. Τα φαινόμενα υπερβολικής «συνταγογράφησης» που παρατηρήθηκαν τα τελευταία χρόνια, δεν ανταποκρίνονται στην κάλυψη των πραγματικών αναγκών των πολιτών. Αντίθετα, πολλές φορές έχουν σημειωθεί περιστατικά διαφθοράς και κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος, εις βάρος των Ελλήνων πολιτών. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, ότι το πρώτο εξάμηνο του 2014 έχουμε ήδη αγγίξει το οικονομικό όριο του έτους που προβλέπεται για την κάλυψη των διαγνωστικών δαπανών.

    Με βάση την απόφαση, πιστώνεται συγκεκριμένο ποσό σε κάθε νομό της χώρας για την κάλυψη των αναγκών του και ταυτόχρονα, η αλληλουχία των διάφορων διαγνωστικών εξετάσεων εντάσσεται στα θεραπευτικά πρωτόκολλα και τις κατευθυντήριες οδηγίες, ώστε να αποφεύγεται η χρήση διαγνωστικών εξετάσεων χωρίς να έχουν προηγηθεί οι βασικές εξετάσεις. Ωστόσο, ο εξορθολογισμός αυτός δεν πρέπει να πλήξει τον πρωταρχικό στόχο της υγείας που είναι η πρόληψη. Η εφαρμογή των όποιων νέων μέτρων πρέπει να γίνει λαμβάνοντας υπόψη τόσο τους νέους Ιατρούς, καλύπτοντας παράλληλα όλες τις ανάγκες των ασφαλισμένων.Για το σκοπό αυτό, προτείνουμε:

πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος για ένα δύο μήνες, ώστε να εντοπιστούν εγκαίρως οι προβληματικοί περιορισμοί κάποιας ειδικότητας ανά κατηγορία ιατρικών εξετάσεων και να υπάρξει χρόνος για την αντιμετώπισή τους.

Μηδενική συμμετοχή σε κομβικές εξετάσεις για την υγεία των ασφαλισμένων, όπως το τεστ Παπανικολάου, η μαστογραφία, το PSA με δακτυλική εξέταση, κλπ.

Να υπάρξει ειδική μέριμνα για όλους τους νέους ιατρούς που έχουν συμβληθεί την τελευταία τριετία,  με βάση τη δυναμικότητα του παρόχου, τον πληθυσμό, την ζήτηση και την προσφορά υπηρεσιών στη γεωγραφική περιοχή που εξυπηρετούν.

Την επέκταση του συστήματος κατευθυντήριων οδηγιών (guidelines) που ήδη εφαρμόζεται στην διανομή φαρμάκων για ορισμένες παθήσεις (π.χ.: χοληστερίνη), καθώς αποτελεί το μεγάλο βήμα για τη δημιουργία αλγορίθμων τεκμηριωμένης ιατρικής παρακολούθησης (evidence based medicine).
Τομέας Υγείας & Πρόνοιας ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ 15, 11 526, ΑΘΗΝΑ | ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 2111 88 33 00FAX: 2111 88 33 47 | email:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Περισσότερα: Η ΟΝΝΕΔ προτείνει τουλάχιστον το PSA με δακτυλική εξέταση να γίνεταιδωρεάν

   

Μερικές φορές στο ΠΑΣΟΚ ανεβάζουν αναρτήσεις στο Facebook

Αλλά αμέσως σπεύδουν και κατεβάζουν τις αναρτήσεις από το Facebook!!!

Περισσότερα: Μερικές φορές στο ΠΑΣΟΚ ανεβάζουν αναρτήσεις στο Facebook

   

Sportnews


article thumbnail

Η χθεσινή ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο (1-2) ήταν η τρίτη φετινή για τους «πράσινους» στο  [ ... ]article thumbnail

Κοντά στην ισοφάριση ενός μεγάλου ρεκόρ βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος σήμερα αντιμετωπίζει τον Άρη στο «Κ [ ... ]article thumbnail

Στην κυριαρχία του Πλατανιά στο δεύτερο ημίχρονο απέδωσε την άνετη νίκη επί της SKODA Ξάνθη ο Νίκος Αναστόπουλο [ ... ]


Οικονομια


article thumbnail

Επί τάπητος στο υπουργείο Οικονομικών τέθηκαν όλα τα ανοιχτά ζητήματα που εμποδίζουν την εκταμίευση της δόσ [ ... ]article thumbnail

Επί τάπητος κατά τη συνάντηση στο ΥΠΟΙΚ αναμένεται να τεθούν τα προαπαιτούμενα για τη δόση του 1 δισεκατομμυ [ ... ]article thumbnail

Κατά τη δίωρη συνάντηση στο ΥΠΑΝ, κυβέρνηση και τρόικα δεν μπόρεσαν να γεφυρώσουν τις διαφορές που τις χωρίζ [ ... ]


chat