www.peloponews.gr

YOU ARE HERE:

Ηλεια

ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΑΡΚΗ

·         Πέτυχε την αποποινικοποίηση χρήσης ναρκωτικών ουσιών ο ΓΑΠ·         Η πολιτική αυτή δίνει το «ελεύθερο» σε όσους θέλουν να δοκιμάσουν·         Η χρήση ναρκωτικών ουσιών οδηγεί στην εύκολη ποδηγέτηση·         Τα ναρκωτικά μπορούν να καταστρέψουν τα όνειρα μιας ολόκληρης ζωής·         Να ενθαρρύνουμε όσους προσπαθούν να απεξαρτηθούν·         Να θεσπιστούν προγράμματα απασχόλησης για όσους εκκρεμούν αιτήσεις σε κέντρα απεξάρτησης·         Για την απεξάρτηση χρειάζεται κίνητρο·         Η αποποινικοποίηση της χρήσης ναρκωτικών έχει οικονομικά οφέλη για το κράτοςγράφει η Ελίνα Αναγνωστοπούλου
Το πρόβλημα των ναρκωτικών ουσιών, δυστυχώς, αφορά όλο και περισσότερα σπίτια Ελλήνων. Όταν το κράτος παρακμάζει πολιτιστικά και καταρρέει οικονομικά, τότε τα προβλήματα που έχουν κυρίως κοινωνικές διαστάσεις δείχνουν πολύ πιο δευτερεύουσας σημασίας, δεν ισχύει το ίδιο όμως και για τις οικογένειες που έχουν άτομο εξαρτημένο ως μέλος τους.Βρισκόμαστε σε μια περίοδο που κυριαρχεί αναβρασμός στα πολιτικά πράγματα. Η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – (Μέρκελ) δοκιμάζεται με την ψήφο εμπιστοσύνης. Τελευταία φορά που η κυβέρνηση ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης ήταν το Νοέμβριο του 2011 με την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. 

Οι συνθήκες είναι εντελώς διαφορετικές από τότε έως και σήμερα, παρόλ’ αυτά η ψήφος εμπιστοσύνης δεν παύει να σημαίνει τα ίδια πράγματα, την αδυναμία της κυβέρνησης να εφαρμόσει νέα μέτρα. Οι λόγοι σε κάθε περίσταση διαφέρουν για το λόγο αυτό, κιόλας, δε θα πρέπει να συγχέουμε τις περιστάσεις και να συγκρίνουμε ανόμοια γεγονότα. 

Ξεκινώντας όμως από αλλού και καταλήγοντας εδώ, είναι ευκαιρία να αναγραφεί ότι αυτός που ζήταγε και τελικά πέτυχε την αποποινικοποίηση χρήσης ναρκωτικών ουσιών ήταν ο Γιώργος Παπανδρέου. Κάπως έτσι ξεκίνησε η κατηφόρα…Όταν αποποινικοποιείς τη χρήση ναρκωτικών είναι ταυτόχρονα σαν να δίνεις το «ελεύθερο» σε όσους το έπρατταν ήδη να εξακολουθήσουν να το πράττουν και σε όσους ήταν έξω από αυτό να μη φοβούνται να δοκιμάσουν. Προφανώς η πολιτική αυτή δεν ακολουθήθηκε (φανερά) για τον λόγο αυτό. Αντιθέτως, θεωρώντας την Ελλάδα ένα κράτος που θα μπορούσε σε νοοτροπίες να συγκριθεί με το κράτος της Ολλανδίας και, ταυτόχρονα, πιστεύοντας ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μακροπρόθεσμη μείωση του αριθμού των χρηστών, με βάση αυτό το σκεπτικό η πολιτική αυτή εφαρμόστηκε.Πάραυτα, όπως είναι λογικό, στην Ελλάδα επικράτησε και επικρατεί κάτι εντελώς διαφορετικό. Το αποτέλεσμα αυτής της ενέργειας είναι φανερό. Όπως αναφέρθηκε και στην αρχή, όλο και περισσότερα άτομα εμπλέκονται με τη χρήση ή ακόμα και την εμπορία των ναρκωτικών. Η αλήθεια είναι πως αυτό μπορεί να έχει τεράστιες συνέπειες και στο εγγύ και στο μακρινό μέλλον.

Μία από τις πιο σημαντικές από αυτές, όταν όλο και περισσότερα άτομα κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών, είτε ξεκινάει από τη χρήση κάνναβης είτε προχωρά σε πολύ πιο προχωρημένο επίπεδο, είναι πολύ πιο εύκολο να ποδηγετούνται αυτά και να ακολουθούν πολύ πιο εύκολα τη μάζα. Η μάζα εν γένει αποτελείται από ανθρώπους που σε αυτή τη φάση της ζωής τους για κάποιο λόγο  είναι άβουλοι, ίσως χωρίς προοπτικές και χωρίς στόχους για την αυτοβελτίωσή τους ή μπορεί επίσης να αποτελείται από άτομα που απαξιούν να ασχοληθούν για να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο. Όμως θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αν είμαστε σε αυτήν την κατηγορία, τότε δε θα πρέπει να παραπονιόμαστε για τη σημερινή κατάσταση. Ποιος από το μέσο Έλληνα δεν έχει βιώσει στο «πετσί» του την οικονομική κρίση; Ακόμα ένα ερώτημα που με ταλανίζει διαρκώς, είναι ποιος πραγματικά φέτος ένιωσε ότι υπάρχει ανάπτυξη; Η απάντηση στα ερωτήματα αυτά είναι προφανής.
Επειδή τα ναρκωτικά όμως αφορούν όχι μόνο θέμα κοινωνικού ενδιαφέροντος, αλλά και θέμα υγείας την ίδια στιγμή, είναι σίγουρο ότι όταν κάποιος ξεκινά τη χρήση δεν σκέφτεται ότι πρόκειται να εξαρτηθεί από αυτή. Στην πραγματικότητα όμως, δυστυχώς, λίγες είναι οι περιπτώσεις ατόμων που πραγματικά διακόπτουν οριστικά τη χρήση. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι νέοι, πάνω στην ακμή της ενεργούς ζωής τους ως επαγγελματίες ή φοιτητές. Με αυτόν τον τρόπο όμως κινδυνεύουν να καταστρέψουν ολόκληρη τη ζωή τους και μαζί της τα όνειρά τους.
Το θέμα των ναρκωτικών δεν αφορά λοιπόν μόνο την κάθε οικογένεια που έχει άτομο που κάνει χρήση, ούτε κάθε παρέα ή κάθε άτομο. Αφορά την κοινωνία ολόκληρη. Είναι νευραλγικής σημασίας να μην φοβόμαστε να έρθουμε σε επαφή συνειδητά με αυτούς τους ανθρώπους. Το να εξακολουθούν να κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών είναι πράγματι μεγάλο λάθος. Το να τους αποκλείουμε από το δικαίωμα της ζωής και της συνύπαρξης σε μία κοινωνία είναι λάθος μεγαλύτερο. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να προσπαθούμε να καταδεικνύουμε τις περιπτώσεις αποκλεισμού ως λανθασμένες και να επιτρέπουμε στα άτομα αυτά τη δυνατότητα επιλογής της δεύτερης ευκαιρίας. Φαίνεται πολύ ουτοπικό σαν ιδέα, όμως μεγάλο ποσοστό αυτών των ατόμων θα είχαν επιστρέψει σε μια ολοκληρωτικά υγιή ζωή αν γνώριζαν ότι αυτό θα ήταν εφικτό πιο εύκολα.
Το να κάνουμε λόγο για τις συνέπειες των ναρκωτικών είναι το πιο συνηθισμένο. Όλοι λίγο πολύ γνωρίζουν τον αντίκτυπο. Πρωτεύουσας σημασίας είναι η θέσπιση ουσιαστικών μέτρων για την ένταξή τους στην κοινωνία και τη βοήθειά τους να απεξαρτηθούν από αυτό. Από το κράτος υπάρχουν δομές και καταστήματα θεραπείας από τέτοιου είδους περιστάσεις, καθώς και προγράμματα επανένταξης στην κοινωνία αλλά το καλύτερο θα ήταν με κάποιον τρόπο να μην αποκλείονται από αυτήν κανένα διάστημα της ζωής τους.Πιο συγκεκριμένα, οι δομές που υφίστανται από το Ελληνικό Κράτος από τη μία πλευρά είναι ελάχιστες, με αποτέλεσμα η σειρά αναμονής για να ενταχθούν σε πρόγραμμα απεξάρτησης να είναι μεγάλη κι άρα η περίοδος επανένταξης του ατόμου στην κοινωνία να επεκτείνεται κι από την άλλη τα χρήματα που δαπανώνται για την κοινωνική πρόνοια είναι μόνο το 1% του ΑΕΠ. 
Εν ολίγοις, τα χρήματα που διαθέτονται εξειδικευμένα για τα άτομα αυτά από το κράτος να είναι πολύ λίγα κι έτσι το πρόβλημα αντί να επιλύεται, με τον καιρό επιβαρύνεται. Έως ότου να ενταχθούν σε ειδικό πρόγραμμα παραμένουν στο σκοτάδι, είτε ηθελημένα είτε άθελά τους και διακινδυνεύουν  να εντείνουν την εξάρτησή τους, αφού με τον καιρό η εξάρτηση προχωρά σε βαρύτερα στάδια τις περισσότερες φορές.Αναφορικά με τις επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν άτομα που έχουν απεξαρτηθεί, θα πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη οι μεγάλες επιχειρήσεις να προσφέρουν εργασία και σε άτομα που βρίσκονται στη λίστα αναμονής για απεξάρτηση. Οι άνθρωποι που περιμένουν καρτερικά για να κάνουν μια νέα αρχή θα πρέπει με κάποιον τρόπο να έχουν μια δεύτερη ευκαιρία και στην επαγγελματική τους πορεία, ανάλογα με τις δεξιότητές και τις ικανότητές τους. Θα πρέπει να ανταμείβονται για αυτή την πολύ δύσκολη απόφασή τους για νέα αρχή με κάποιο τρόπο.
Καταλήγοντας, είναι όλα θέμα λογικής. Όταν μια πολιτική εφαρμόζεται υπάρχει κάποια σκοπιμότητα. Άραγε αυτή η σκοπιμότητα να ήταν η αληθινή μείωση ποσοστών των χρηστών ή η ενθάρρυνση του παραεμπορίου ναρκωτικών ουσιών; Η προσωπική μου άποψη είναι ότι μάλλον ισχύει το δεύτερο. Εύχομαι να μην βγω αληθινή. Όλα στην πολιτική, κοινωνική και οικονομική καθημερινότητα είναι θέμα κινήτρου και συμφέροντος. Αυτές τις πολιτικές εφαρμόζει η παρούσα κυβέρνηση, είναι πολιτική οικονομετρίας χωρίς ανθρωπιστικά κριτήρια. Πρέπει να αλλάξει, είμαστε τεχνοκράτες μα πάνω από όλα ας είμαστε και άνθρωποι!... Ας λέμε λοιπόν ναι σε όσους θέλουν μια δεύτερη ευκαιρία και όχι σε αυτούς που τους τη στερούν.
(Δημοσιεύτηκε στην "Ελεύθερη Ώρα")

Περισσότερα: ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΑΡΚΗ

 

Απίστευτο Ένα μήνα μετά τον αγιασμό αποφάσισε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να μεταφέρει τα παιδιά στα σχολεία

Τα είδαμε όλα.Υποσχέσεις ψεύτικες σαν αυτές του Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ.Γεωργιόπουλου ...

...και πανηγυρικές ανακοινώσεις σαν τη σημερινή από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας :  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥΤετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014Δελτίο ΤύπουΚανονικά ξεκινά από αύριο η μεταφορά των μαθητών με λεωφορεία
Κανονικά και στο σύνολο της θα ξεκινήσει από αύριο η μεταφορά των μαθητών όσον αφορά τα δρομολόγια με τα λεωφορεία, έπειτα από τις συζητήσεις που είχαν στελέχη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με όσους έχουν αναλάβει το έργο αυτό.Στη σημερινή συνάντηση συμμετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Κόλλαρης, ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Αχαΐας Ανδρέας Μανωλόπουλος και μέλη του Δ.Σ.Ήδη από χθες, όπως και σήμερα, ενημερώθηκαν, οι μειοδότες, τόσο το ΚΤΕΛ όσο και οι ιδιοκτήτες ταξί που έχουν αναδειχθεί από τη διαδικασία του πρόχειρου διαγωνισμού, αλλά και της διαπραγμάτευσης ανάθεσης, πως κατατέθηκε σχετική Τροπολογία με την οποία καλύπτεται μεταβατικά το οικονομικό πρόβλημα της μη έγκαιρης σύναψης σύμβασης για τη μεταφορά μαθητών.«Γνωστοποιήσαμε από χθες τις τελευταίες εξελίξεις και είναι όλοι γνώστες ότι διασφαλίζονται 100% τα χρήματά τους. Η έκκλησή μας από χθες ήταν να ξεκινήσουν άμεσα ακόμη και από σήμερα. Κάποιοι στην Αχαΐα έχουν ξεκινήσει. Θεωρώ και επιβάλλεται από αύριο κιόλας να αρχίσουν όλοι τη μεταφορά, αφού δεν υπάρχει άλλος χρόνος» υπογράμμισε ο κ. Αλεξόπουλος τονίζοντας πως αναμένεται η απάντηση από την πλευρά των μεταφορέων ταξί για το τι θα πράξουν.ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!!!


Περισσότερα: Απίστευτο Ένα μήνα μετά τον αγιασμό αποφάσισε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να μεταφέρει τα παιδιά στα σχολεία

   

Πως γυρίζονται οι ερωτικές σκηνές στις ταινίες Video

Ένα βίντεο από τα παρασκήνια της ταινίας «Stretch» έδωσαν στη δημοσιότητα οι παραγωγοί προκειμένου να την προωθήσουν.

Ωστόσο δεν πρόκειται για ένα απλό βίντεο προώθησης καθώς δείχνει τον τρόπο με τον οποίο γυρίστηκε η ερωτική σκηνή μεταξύ των πρωταγωνιστών rooklyn Decker και Patrick Wilson.

Στο βίντεο ακούγονται οι εντολές του σκηνοθέτη και διακρίνεται το συνεργείο που ψεκάζει τους ηθοποιούς για να φαίνονται ιδρωμένοι.

http://www.topontiki.gr/

Περισσότερα: Πως γυρίζονται οι ερωτικές σκηνές στις ταινίες Video

   
Picture 0 for Ο ηπειρώτικος χορός του Τσίπρα σε γάμο βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ (φωτο+vid)

Άρχισαν τα τσάμικα στον ΣΥΡΙΖΑ βίντεοΓλέντησε με την ψυχή του το γάμο του Κώστα Μπάρκα ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης

Την ευκαιρία να χορέψει παραδοσιακούς χορούς, άδραξε στον γάμο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Μπάρκα, ο επικεφαλής του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας. Μία εβδομάδα μετά τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο κλαμπ των παντρεμένων μπήκε από εχθές και ο κ. Μπάρκας που ενώθηκε με τα δεσμά του γάμου με την αγαπημένου του Αναστασία, παρουσία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δίπλα του στην πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής του στην Αρχαία Επίδαυρο, η οικογένειά του, συγγενείς, φίλοι, αλλά και πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη του κόμματος, όπως ο Νίκος Βούτσης, ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Γιώργος Σταθάκης, ο Δημήτρης Βίτσας κ.α.  Ο Αλέξης Τσίπρας δεν απαρνήθηκε τις ηπειρώτικες... ρίζες του και στο παραδοσιακού τύπου γαμήλιο γλέντι δεν αρνήθηκε την πρόσκληση του Κώστα Μπάρκα για να... σύρει το χορό.   voria.gr

Περισσότερα: Άρχισαν τα τσάμικα στον ΣΥΡΙΖΑ βίντεο

   

Το πιο λαμπερό ραδιοφωνικό χαμόγελο στον αέρα του Radio Terranova


Αλήθεια, τί λείπει σήμερα περισσότερο απ' την καθημερινότητά μας; Το χαμόγελο. Και πού θα το ξαναβρούμε; Μα πού αλλού; Στα τραγούδια!
Γιαυτό το λόγο η Βασιλική Τσάτσου ξεκίνησε ήδη μια νέα ραδιοφωνική εκπομπή με τις καλύτερες ελληνικές επιτυχίες, παλιές και καινούργιες που θα μας ταξιδέψουν, θα μας κάνουν να νοσταλγήσουμε, να ερωτευθούμε, να βρούμε ξανά το χαμόγελό μας! Μουσική, σχόλια, καλλιτεχνικές ειδήσεις, και όχι μόνο και πάνω από όλα καλή διάθεση.
"Με ένα χαμόγελο" λοιπόν με την Βασιλική Τσάτσου, κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 1:00 ως 3:00 το μεσημέρι, μόνο στο Radio Terranova. (www.radioterranova.gr)
Συντονιστείτε! 

Περισσότερα: Το πιο λαμπερό ραδιοφωνικό χαμόγελο στον αέρα του Radio Terranova

   

Πύργος Μύγες και ποντίκια «χορεύουν στα σκουπίδια

Εξαντλείται η υπομονή των κατοίκων του δήμου Πύργου

Εξαντλείται μέρα με τη μέρα η υπομονή των κατοίκων του Πύργου και των δημοτικών διαμερισμάτων, καθώς η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί για ακόμα μια φορά από τη μη αποκομιδή των σκουπιδιών έχει γίνει ανυπόφορη και ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία είναι πλέον υπαρκτός.«Βουνά» απορριμμάτων, επιμελώς στοιβαγμένα σε μεγάλες μαύρες σακούλες, έχουν στην κυριολεξία πνίξει κάθε γωνιά της πόλης και η δυσοσμία από την πολυήμερη παραμονή τους είναι πλέον αποπνικτική. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ένας τρελός «χορός» από μύγες και ποντίκια έχει ήδη ξεκινήσει…Το πρόβλημα με τα σκουπίδια λαμβάνει ξανά ανεξέλεγκτες διαστάσεις και η δημοτική αρχή ενεργεί κατά βάση προς την κατεύθυνση της οριστικής λύσης, αφήνοντας την αποκομιδή και κατ’ επέκταση την προσωρινή επίλυση του θέματος, σε δεύτερη μοίρα. Αυτό ουσιαστικά σημαίνει, πως για αρκετές μέρες ακόμα τα σκουπίδια θα συνεχίσουν να αυξάνουν τον όγκο τους καθώς δεν προβλέπεται η έναρξη της αποκομιδής τους εάν δεν υπογραφεί η 9η κατά σειρά απόφαση κήρυξης του Δήμου Πύργου σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και η έγκριση σχετικής έκτακτης χρηματοδότησης για τη διαχείριση τους.Πηγή: eproini.gr

Περισσότερα: Πύργος Μύγες και ποντίκια «χορεύουν στα σκουπίδια

   

Είναι ωραία εδώ στην Καλιφόρνια

«Κάποτε είχε περισσότερους φοίνικες αλλά κάποιος έξυπνος άρχισε να εισάγει ανεξέλεγκτα διάφορες ποικιλίες φυτών στη χώρα και έτσι τα ξενόφερτα ζιζάνια τους γονάτισαν.Παρά το μαρασμό τους όμως, το θερινό τοπίο της ηλειακής πεδιάδας ήταν ειδυλλιακό. Ψιλή λευκή άμμος, λυγερόκορμα δέντρα, δύστροποι αέρηδες, νευρικά κύματα και άφθονη ζέστη μέχρι αργά το βράδυ. Μόλις του έδειξα το παραλιακό μέτωπο που ξεκινούσε μπροστά από το βουνό του Κατακόλου και χανόταν στο βάθος, με διαβεβαίωσε ότι η παραλία θυμίζει Καλιφόρνια. Είχε δεν είχε μερικές μέρες στην Ελλάδα. Ήταν η πρώτη φορά που ερχόταν και έβλεπες την ικανοποίηση στα μάτια του. Μετά το σύντομο πέρασμα από την Αθήνα, κατέβηκε νότια στην πολυτραγουδισμένη πατρίδα του γεννήτορα. Τον είχε χάσει εδώ και μερικά χρόνια τον πατέρα του σε ένα επαγγελματικό ατύχημα από αυτά που δεν πιστεύεις ότι είναι δυνατόν να συμβούν. Η μάνα του όμως, Ελληνίδα και αυτή, ζούσε ακόμα. Μετά την Ηλεία θα πήγαινε στην Ξάνθη, τον τόπο καταγωγής της. Μιλούσε άψογα ελληνικά –αργότερα μου είπε ότι είχε πάει σε ελληνικό σχολείο– και το μόνο που σε ενοχλούσε ήταν το αμερικάνικο ιδίωμα. Τέλος πάντων, κάποια στιγμή ξεκίνησε μια ιστορία όπου όλα δήθεν του θυμίζανε Καλιφόρνια. Οι παραλίες, το κλίμα, η θάλασσα, τα φρούτα, ακόμα και οι… Μερσεντές. Χαζογελούσαμε με τις ευρηματικές παρατηρήσεις του ώσπου κάποια στιγμή περάσαμε από ένα δρόμο που ήταν γεμάτος με αμάζευτα σκουπίδια. Παντού είχε σκουπίδια δηλαδή αλλά εκείνος ο δρόμος ήταν το κάτι άλλο και με τη ζέστη η μπόχα ήταν ανυπόφορη. Θέλοντας να συνεχίσω το καλαμπούρι αλλά και εξαιτίας της ντροπής που ένιωθα για το χάλι του τόπου μου, τον ρωτάω αν έχουν και στην Καλιφόρνια βουνά από σκουπίδια. Με κοίταξε χαμογελώντας και μου εξήγησε ότι όχι μόνο δε συμβαίνει κάτι τέτοιο αλλά και ότι σύντομα στην πολιτεία θα απαγορευόταν μέχρι και η χρήση της πλαστικής σακούλας σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία, ώστε να αντιμετωπιστεί η ρύπανση των πλαστικών σε θάλασσες, παραλίες και πάρκα. Γυρνάω λοιπόν και γω και του φωνάζω περιπαικτικά ότι είναι ωραία εδώ στην Καλιφόρνια!».                                                                       ο Λουκάς και ο Σόλωνeproini.gr

Περισσότερα: Είναι ωραία εδώ στην Καλιφόρνια

   

Η κοινωνία πρέπει να ανασάνει


του Διαμαντή Καρασούλα

Είναι γεγονός ότι η κοινωνία έδειξε απεριόριστη ανοχή σε αυτή την κυβέρνηση περιμένοντας να δει για πρώτη φορά οι θυσίες της να πιάνουν τόπο και η Χώρα να δει κάποιο φως στο βάθος του τούνελ στο οποίο έχει εισέλθει τα τελευταία 4 χρόνια. Αυτή την ανοχή όμως η κυβέρνηση δεν την αξιοποίησε. Προσπαθώντας να συμβιβάσει καταστάσεις στο εσωτερικό και να μην υψώσει ανάστημα στο εξωτερικό έχασε δυο πολύτιμα χρόνια χωρίς να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και τις τομές που είχε ανάγκη ο τόπος.

Δεν βούτηξε στα βαθιά αλλά αρκέστηκε στα εύκολα. Σε αυτό ακριβώς ευθύνεται και η εποπτεία των Ευρωπαίων που αντί να πιέσει για την ταχύτερη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων ενδιαφερόταν μόνο για την αύξηση των κρατικών εσόδων.

Χρειάστηκε να περάσουν δύο χρόνια για να καταλάβουν ότι η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης μείωσε τα έσοδα του κράτους, ανάγκασε την κυβέρνηση να μοιράζει επιδόματα θέρμανσης και πολύς κόσμος πέρασε τον χειμώνα στο κρύο. Τώρα ο ΕΦΚ μειώνεται κατά 30%, κάτι που θα μειώσει αρκετά την τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. Το ίδιο πρέπει να γίνει όμως και στα υπόλοιπα καύσιμα ώστε να ξανακινηθούν τα παρατημένα αυτοκίνητα, να δουλέψουν τα βενζινάδικα, τα συνεργεία αυτοκινήτων και όλη η οικονομία γύρω από τα αυτοκίνητα.

Αυτές τις μέρες το υπουργείο Οικονομικών φέρνει ρύθμιση για μείωση των Τεκμηρίων Διαβίωσης κατά 30% έως 40% και μείωση του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης κατά 30% για τα αυτοκίνητα, αλλαγές μάλιστα που θα ισχύσουν αναδρομικά και για το 2014. Έτσι αλλάζει άλλο ένα καταστροφικό μέτρο της κυβέρνησης Παπανδρέου που κατέστησε "έγκλημα" την κατοχή αυτοκινήτου και κλείδωσε στα γκαράζ χιλιάδες αυτοκίνητα, αφού κανείς πλέον δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις φορολογικές επιβαρύνσεις τους.

Την ίδια ώρα το υπουργείο οικονομικών φέρνει ρυθμίσεις για την αποπληρωμή των χρεών προς το δημόσιο με 72 έως 100 δόσεις και έκπτωση έως και 90% επί των πρόσθετων τελών και προσαυξήσεων ενώ καταργεί τον απαράδεκτο νόμο Παπακωνσταντίνου για τις ποινικές κυρώσεις σε όσους χρωστούν στο δημόσιο. Επίσης έρχεται προς ψήφιση το σχέδιο νόμου για την ανασυγκρότηση των επιχειρήσεων και τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων που περιλαμβάνει διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων σε τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία και δημόσιο. Αμέσως μετά έρχεται ρύθμιση για τα στεγαστικά δάνεια, κάτι που πρέπει να γίνει άμεσα ώστε να μην χάσει κανείς Έλληνας το σπίτι του από τους πλειστηριασμούς που ξεκινούν το 2015.

Όλες αυτές οι ρυθμίσεις δεν σώζουν την κοινωνία από την οικονομική δυσχέρεια, είναι όμως σημαντικές και αφορούν εκατομμύρια πολιτών. Οι πολίτες πρέπει να ανασάνουν. Η τελευταία τετραετία έχει εξαντλήσει την κοινωνία οικονομικά και ψυχικά. Η πολιτική πρέπει να στραφεί τώρα στην κοινωνία, να ελαφρύνει άμεσα και δραστικά τα φορολογικά βάρη και τις αδικίες αλλά και να προστατεύσει τους πολίτες που ζουν κάτω απ το όριο της φτώχειας και οι οποίοι βρίσκουν καταφύγιο στους σοσιαλιστικούς παραδείσους που υπόσχεται ο κ.Τσίπρας.

Περισσότερα: Η κοινωνία πρέπει να ανασάνει

   

Σε ένα σχολείο χωρίς υλικοτεχνική υποδομή βρέθηκε ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος

 

Από τα Σούπερ Σχολεία που υπόσχονταν οι σοσιαλιστές του Γεωργίου Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ... είδαμε χθες τον Υπουργό Παιδείας κ.Ανδρέα Λοβέρδο να επισκέπτεται ένα σχολείο στην Πορταριά του Πηλίου.Δεν το λες και φτωχό το μέρος...Φανταστείτε αν είναι αυτή η κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία μας στο Πήλιο, τι συμβαίνει σε άλλες περιοχές της Ελλάδας.
Τα παιδάκια συνωστίζονται, η αίθουσα δεν έχει τίποτα στους τοίχους, η έδρα του δασκάλου 1Χ1.
Έτσι είναι τα σχολεία στις άλλες χώρες της Ευρώπης;
Ο Υπουργός δημοσίευσε ο ίδιος τις φωτογραφίες στη σελίδα του στο facebook Μήπως όμως θα έπρεπε να ζητήσει ως Υπουργός συγγνώμη για αυτό το χάλι που βιώνουν οι μαθητές στο Πήλιο;


Δείτε και το βίντεο εδώ ώστε να θαυμάσετε καλύτερα τον χάρτη της Ελλάδας να κρέμεται στον πίνακα και να προσπαθεί κι αυτός ο μαύρος να μάθει Γεωγραφία με τον έρμο φτωχό και εξαθλιωμένο δάσκαλο τα παιδιά του google earth!!!! Περισσότερα: Σε ένα σχολείο χωρίς υλικοτεχνική υποδομή βρέθηκε ο Υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος

   

Χρωστούσε στο δημόσιο και του κατάσχεσαν τα έξοδα κηδείας της μητέρας του


«Θύμα» ένας 50χρονος που είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές - Οι υπεύθυνοι της τράπεζας «σήκωσαν τα χέρια ψηλά» Ακόμα και τα έξοδα κηδείας που κατέθεσε ο ασφαλιστικός φορέας πατρινής μερικές εβδομάδες μετά την ταφή της, σε λογαριασμό που διατηρούσε ο γιος της, κατάσχεσε το ελληνικό Δημόσιο.«Θύμα» ένας 50χρονος πατρινός ηλεκτρολόγος ο οποίος έκπληκτος διαπίστωσε πως τα χρήματα που ήταν να λάβει ως μέρος των εξόδων για την κηδεία της μητέρας του και τα οποία ανήρχοντο στα 700 ευρώ έκαναν φτερά.Η απάντηση που έλαβε από την τράπεζα ήταν πως αυτά πήγαν στο Ελληνικό Δημόσιο μέσω εφορίας, καθώς είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές.Στο επιχείρημα πως πρόκειται για χρήματα που δεν ήταν δικά του  και τα οποία προορίζονται για την κάλυψη της δαπάνης ταφής της μητέρας του, οι υπεύθυνοι της τράπεζας «σήκωσαν τα χέρια ψηλά», γνωστοποιώντας του πως δεν μπορούν να κάνουν τίποτα.

Πηγή: Patrastimes.gr

Περισσότερα: Χρωστούσε στο δημόσιο και του κατάσχεσαν τα έξοδα κηδείας της μητέρας του

   

Οι 7 Ημέρες της Δημιουργίας του ΣΥΡΙΖΑ

Την αιχμηρότερη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ κάνει η ίδια η λεγόμενη Αριστερά.Εδώ σε αυτό το κείμενο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο βλέπουμε πως με χιουμοριστική διάθεση θέτονται πολλά πολιτικά επιχειρήματα.

Περισσότερα: Οι 7 Ημέρες της Δημιουργίας του ΣΥΡΙΖΑ

   

Sportnews


article thumbnail

Η χθεσινή ήττα του Παναθηναϊκού από τον Ατρόμητο στη Λεωφόρο (1-2) ήταν η τρίτη φετινή για τους «πράσινους» στο  [ ... ]article thumbnail

Κοντά στην ισοφάριση ενός μεγάλου ρεκόρ βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος σήμερα αντιμετωπίζει τον Άρη στο «Κ [ ... ]article thumbnail

Στην κυριαρχία του Πλατανιά στο δεύτερο ημίχρονο απέδωσε την άνετη νίκη επί της SKODA Ξάνθη ο Νίκος Αναστόπουλο [ ... ]


Οικονομια


article thumbnail

Επί τάπητος στο υπουργείο Οικονομικών τέθηκαν όλα τα ανοιχτά ζητήματα που εμποδίζουν την εκταμίευση της δόσ [ ... ]article thumbnail

Επί τάπητος κατά τη συνάντηση στο ΥΠΟΙΚ αναμένεται να τεθούν τα προαπαιτούμενα για τη δόση του 1 δισεκατομμυ [ ... ]article thumbnail

Κατά τη δίωρη συνάντηση στο ΥΠΑΝ, κυβέρνηση και τρόικα δεν μπόρεσαν να γεφυρώσουν τις διαφορές που τις χωρίζ [ ... ]


chat